דיקסי חוגגת 30 ומארחת את כביש 90, תל אביב

שף חיים כהן החליט לחגוג את יום ההולדת העגול והחגיגי של מסעדת דיקסי בדרך מיוחדת: שיתוף פעולה עם מוסד ההמבורגרים הצפוני, כביש 90 של בועז בידרמן: "שלושים שנה זה לא משהו שהולך ברגל, ולאורך הדרך הארוכה הזאת התמזל מזלי לפגוש הרבה אנשים שדיקסי הצליחה לגעת בהם. גם החברים מ'כביש 90' מספרים על ההמבורגר הראשון שהם אכלו בתל אביב ממש כאן, במסעדה, לפני שנים. סגירת המעגל הזאת מרגשת אותם ומרגשת מאוד גם אותי".

שיתוף הפעולה בין כהן לבידרמן הוליד 10 ימים של המבורגרים, בשר ובירות. גולת הכותרת היא "המבורגר צפוני-דרומי": קציצת 220 גרם עם גבינת צ'דר בילט-אין, פתיתי בייקון טלה מלמעלה, עוד גבינת גאודה בטופ, ומעל הכל ריבת בצל (85 שקלים עם תוספת צ'יפס ו-98 שקלים כעסקית צהריים עם מנה ראשונה).

דיקסי מארחת את כביש 90, 11-20.1.24. יגאל אלון 120, תל אביב. טלפון: 03-6966123. לא כשר

אין כמו 2 חברים, בירות ובשר טוב. חיים ובוזי בדיקסי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אין כמו 2 חברים, בירות ובשר טוב. חיים ובוזי בדיקסי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

יום הולדת 14 לפר דרייר, תל אביב

בר היין (או חצר היין) בשכונת נגה ביפו חוגג 14 שנות פעילות וחונך תפריט חדש ושף חדש, יואב שמואלי (בוגר קבוצת טלביה הירושלמית). התפריט החדש של שמואלי כולל מנות קטנות שמיועדות לחלוקה, ביניהן סלקים אפויים בתנור, "קונסומה" תפוזים, שקדים קלויים וגבינה כחולה (45 שקלים); כבדי עוף קצוצים על הסכין, חמוצים ועירית (44 שקלים); דג כבוש, סחוג, לאבנה, בצל ירוק צלוי וצנונית מוחמצת (62 שקלים); וגם מנות יותר "רציניות" כמו ; פפרדלה פטריות יער, יין לבן, פול, פרורי לחם (84 שקלים); ספגטי מולים טריים, יין לבן, חמאת עשבי תיבול, סלרי ובצל (89 שקלים); פילה דג ים, קישואים, חמאה לימונית (118 שקלים) ועוד. בימי שישי ושבת מוגש במקום תפריט בראנץ' בשעות 10:00-15:00.

פר דרייר. בת עמי 7, תל אביב. טלפון: 03-6292111. לא כשר

תפריט חדש בפר דרייר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
תפריט חדש בפר דרייר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

מאדמה לאדם, הלנה

בבר האוכל הלנה בביתן הלנה רובינשטיין לשעבר יתקיים השבוע (14-19.1) מיזם שמובילים אילה נוי מאיר מבית הבד ריש לקיש ויניב גור אריה ונקרא "מאדמה לאדם". במהלך השבוע יוגש בהלנה תפריט מיוחד שמתבסס על תוצרת מקומית שהוצלה: "הבנו שיש המון פחתים של תוצרת ישראלית לא מנוצלת, מכל מיני סיבות, שרובן לא הגיוניות - פירות הדר בגודל לא 'נכון', תפוח פינק ליידי לא ורוד מספיק ודלעת עם 'פצע' קטן על הקליפה, או ירקות ופירות מדהימים שנותרו בשדה, וגם דברים שאנשים לא יודעים בכלל שאפשר וטעים לאכול - סחורה יפהפייה שאף אחד לא רוצה. אז יצאנו לדרך כדי להביא שינוי, והמתנדבים שלנו עוזרים לחקלאים ומעבירים חומרי גלם לבסיסים צבאיים ולמתחמים של מפונים".

בין המנות שגיא גמזו ודור ברזילי יכינו במסגרת הפרויקט: מונטדיטוס (כריכונים פתוחים) עם אבוקדו ובוטרגה/פטה כבד עם ריבת תפוחים וברנדי; רביולו סלק עם גבינת משק הר הפרחים; מרק ירוקים; ריבת תפוז וג'ינג'ר שתוגש לצד עוגת השוקולד הבאסקית של הלנה; וגם קוקטיילים שייהנו מתוספת פירות מוצלים. ביום שישי ייערך במקום שוק איכרים שיציע גבינות ממחלבת בארי (האחרונות שדרור אור הספיק לגבן לפני שנחטף), שמן זית של ריש לקיש, יינות מקומיים וגם תוצרת מיוחדת של הפרויקט כמו ריבת תפוזים וג'ינג'ר ושלל צנצנות של ירקות מותססים, גבינות ועוד.

הלנה. שדרות תרס"ט 6, תל אביב. טלפון: 03-6536090

שבוע מאדמה לאדם (צילום: עדן סעדה, יחסי ציבור)
שבוע מאדמה לאדם | צילום: עדן סעדה, יחסי ציבור

שוק ארץ אדמה, בית קנדינוף

המסעדה ביפו תארח בשישי הזה (12.1) את שוק האיכרים "ארץ אדמה" שבכל שבוע מתמקם בלוקיישן אחר. בשוק תימכר תוצרת חקלאית, חומרי גלם ותוצרת של עשרות יצרנים קטנים ביניהם גבינות של מחלבת בת הרים, שמן זית של כרם אחינעם, סבונים טבעיים של בייתה מרמת הגולן, יינות טבעיים של יקב רוזה ועוד.

שוק ארץ אדמה בבית קנדינוף. הצורפים 14, תל אביב יפו. שעות 12:00-16:00

בת הרים בשוק ארץ אדמה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בת הרים בשוק ארץ אדמה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

יריד יין ישראלי, דיזנגוף סנטר

היום, חמישי (11.1) יתקיים בדיזנגוף סנטר יריד טעימות יין שיארח יקבים ומזקקות, חלקם עסקים של חיילי מילואים וחלקם עסקים מקווי העימות. כרטיס עולה 100 שקלים ומספק לכל אורח כוס קריסטל לטעימות חופשיות ללא הגבלה ושובר על סך 25 שקלים לרכישת יין. האירוע יתקיים היום בשעות 17:00-23:00 במרחב המוגן בקומת הגלריה (1-) בדיזנגוף סנטר. לרכישת כרטיס כנסו לכאן.

דיזנגוף סנטר. דיזנגוף 50, תל אביב.

מהדורת חורף בפאפא ג'ונס

החל מיום ראשון הקרוב (14.1) פאפא ג'ונס תשיק 4 פיצות לבנות לכבוד החורף, כולן על בסיס רוטב השום של רשת הפיצות: פיצה בלקנית עם עגבניות מיובשות, גבינות, זיתים ירוקים ובצל  סגול, פיצה קלמטה 6 גבינות, פיצה צ'יקן פסטו עם נתחי עוף, פטריות ורוטב פסטו ופיצת צ'יזי פסטו.

לרגל השקת המהדורה החדשה יוצעו ברשת 2 מבצעים: פיצה משפחתית ממהדורת החורף + 2 פחיות או מנה נלווית לבחירה ב-99 שקלים או פיצה משפחתית ממהדורת החורף + פיצה משפחתית קלאסית ב-140 שקלים. להזמנות: *6699

פיצות לבנות. פאפא ג'ונס (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פיצות לבנות. פאפא ג'ונס | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

תפריט חדש ברשת קפה גרג

השף הראשי של הרשת הישראלית, אלעד אמסלם, בנה תפריט חדש שכולל 3 ארוחות בוקר חדשות (בוקר יווני, בוקר אמריקאי ובוקר נורווגי בטווח מחירים של 54-69 שקלים), מנת סמוסה תפוח אדמה לקהל הטבעוני (35 שקלים), סלט קינואה ועדשים (68 שקלים), תבשיל סלמון וקארי (79 שקלים) ועוד. המנות החדשות יהיו זמינות ב-85 הסניפים של הרשת מ-23.1. לרשימת הסניפים