ישראלים צורכים פירות וירקות בכמות גדולה מאוד ואם בדקתם כמה שילמתם עליהם לאחרונה - כנראה ששמתם לב ששוב המחירים בעלייה. במדד המחירים לצרכן שפורסם שלשום על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה שמחירי הפירות והירקות התייקרו ב-3.4%.

שוק מחנה יהודה (צילום: 123RF‏)
מחירי עגבניות ככל הנראה יגיעו ל-10 עד 12 שקלים לק"ג | צילום: 123RF‏

כך לדוגמא, מחירי האפרסק והנקטרינה עולים כ-15 עד 20 שקלים לק"ג - וזה עוד נחשב זול לעומת מה שהיה פה לפני כמה חודשים. "מחירי הפירות בקיץ יקרים יותר מכמה סיבות: עלות הגידול של פירות כמו אפרסק, נקטרינה, שזיף, משמש, יקרה משמעותית מאשר פירות הדר. מעבר לזה, צריך לדבר על הפיל שבחדר - כמות החקלאים מדי שנה הולכת ופוחתת וכך בעצם ההיצע הולך ויורד", הסביר אייל יעקובי, מנכ"ל אתר "שוקבוק".

העלייה במחירים לא פסחה גם על הירקות. בצל התייקר ב-260% בהשוואה לקיץ הקודם, מחירי הפלפלים עלו ב-160% ומחירי המלפפונים הכפילו את עצמם. "העלייה נובעת בעיקר מהחורף שהיה חם מאוד, וממיעוט של מנות הקור. לכן, אנחנו רואים מעט יבול על העצים", אמר יעקובי.

פירות וירקות הם מוצר בסיסי בכל בית, וביתר שאת במדינה שבה התזונה הרווחת ממש מבוססת עליהם. נותר רק לקוות שהעלייה במחיר הסלט הישראלי לא תגרום לנו לצרוך פחות ממנו.

שוק מחנה יהודה (צילום: 123RF‏)
ברשתות השיווק טוענים: ייבוא ממדינות שכנות לא יעזור, גם שם שרר מזג אוויר קשה לגידול | צילום: 123RF‏

לקראת ראש השנה: מחירי הירקות צפוים שוב לעלות

בחודש הבא יתחילו חגי תשרי, ובהם צפויה לחול התייקרות נוספת במחירי הירקות. בשל תנאי מזג האוויר והטמפרטורות הגבוהות, כמות הגידולים פחתה משמעותית ולכן ייתכן מחסור ברשתות השיווק ובשווקים. כך למשל, מחירי עגבניות ככל הנראה יגיעו ל-10 עד 12 שקלים לק"ג. יתרה מכך, ברשתות טוענים שגם פתרון של ייבוא תוצרת מחו"ל לא יעזור, שכן גם מעבר לים היה מזג אוויר שהקשה על גידול תוצרת. עם זאת, לקראת חג סוכות צפויה התמתנות של החום – ובהתאם ירידה במחירי הסחורה.