מה ההבדל בין מרק טוב למרק מעולה? התשובה לזה היא הרבה פעמים המרקם דווקא. נניח, קחו את המרק הכי חורפי שיש - נגיד חרירה - ודמיינו אותו בגרסה דלילה. נכון שירד לכם ממנו בבת אחת? ככה זה, בחורף אנחנו אוהבים את המרקים שלנו בשרניים יותר, וגם אם אין בהם בשר ממש, אנחנו מצפים שלא ייזלו כמו מים אלא ייתנו איזו התנגדות מרקמית. ומה עושים אם המרק כבר מוכן אבל המרקם שלו, מה לעשות, יצא דליל יותר ממה שהתכוונתם? לפני insider, אלה האפשרויות המובילות:

ארפה: מוסיפים קמח תירס תוך כדי ערבוב (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קמח ומים ביחס של 1 ל-1 | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

1. הסמכת מרק באמצעות קמח או קורנפלור

גם קמח וגם קורנפלור יעבו מעולה את המרק שלכם, בזכות יכולות ספיגת המים היפות שלהם, אבל שלא תעזו להוסיף אותם ככה, כמו שהם. מה צריך לעשות? מערבבים בקערונת כף קורנפלור וכף מים וטורפים ביחד עד שהם מתאחדים לחלוטין. יש? עכשיו שפכו את התערובת לאט לאט ותוך כדי ערבוב לתוך סיר המרק בעודו רותח. לא מספיק סמיך? חזרו על הפעולה.

2. הסמכת מרק באמצעות רביכה

הרביכה היא שילוב של שומן וקמח, ובניגוד לתערובת הקמח והמים מהסעיף הקודם - היא מוסיפה למרק גם שמנוניות ולא רק מסמיכה אותו. כאן מדובר בקמח ובשומן (הכי טעים חמאה, אבל אפשר גם כל שומן אחר) בכמות זהה, שעוברים טיגון במחבת עד שהם מאוחדים לגמרי, ואז עוד 2-3 דקות (ככל שתטגנו את הרביכה יותר היא תיתן טעם אגוזי יותר למרק. אפשר להגיע אפילו עד 30 ו-40 דקות של טיגון זהיר). גם במקרה הזה, מוסיפים למרק הרותח וממשיכים לערבב. 

מרק שום (צילום: Grazyna Kownacka, ShutterStock)
שמנת מתוקה היא אלופת המסמיכים | צילום: Grazyna Kownacka, ShutterStock

3. הסמכת מרק עם שמנת

מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים יחסית, כמו שמנת מתוקה, הם אידיאליים להסמכה של מרק (כל עוד הכשרות מאפשרת לכם את זה כמובן). במקרה כזה רק חשוב להקפיד שלא מביאים את המרק לרתיחה אחרי ההוספה, כי ברתיחה השמנת עלולה להתפרק. חשוב - את השמנת מוסיפים לאט לאט. מתחילים עם כמות קטנה, מערבבים, ואז מחליטים או רוצים להוסיף עוד או לא.

אפשרות נוספת: קרם קוקוס.

4. טוחנים חלק מהמרק

שיטה ידועה ומומלצת להסמכת מרק, שאינה כרוכה בשום הוספה של מרכיב חדש - וזה יתרון גדול. כמה טוחנים? מומלץ להתחיל מרבע או שליש מהכמות, לא יותר, ואז להחליט אם רוצים להמשיך או לא. אם יש בלנדר מוט זה הכי קל - פשוט מכניסים אותו לסיר וטוחנים. אם אין, מוציאים חלק מהמרק לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר. השיטה הזאת עובדת טוב במיוחד כשמדובר במרק עם ירקות עמילניים כמו תפוחי אדמה, אבל גם אם אין כאלה היא עדיין תסייע.

מרק עגבניות עם אורז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
ואולי פשוט נוסיף אורז? | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5. הסמכת מרק בעזרת מרכיבים עמילניים

רוצים מרק סמיך יותר? פנקו אותו בפסטה, פתיתים, אורז, או לחלופין תפוחי אדמה או שעועית. כל אלה, כשהם מתבשלים, משחררים עמילן שמעבה את הנוזל. רק שימו לב - אם תוסיפו פסטה או פתיתים בתחילת הבישול אתם עלולים לקבל דייסה, אז הכניסו אותם רק כרבע שעה לפני הסוף. האורז, תפוחי האדמה והקטניות הם סלחניים יותר (והקטניות גם דורשות בעצמן זמן בישול לא מבוטל).