אולי זה מזג האוויר הקר, או אולי טרנד הבריאות אבל יותר ויותר ישראלים זונחים את הקפה ועוברים לתה ולחליטות. תעשיית התה הישראלית מגלגלת 350 מיליון שקלים בשנה. מחיר אריזת תה עם 25 שקיקים נע בין 7 שקלים ויכול להגיע ל- 23 שקלים, ככל שהתה יותר מיוחד כך המחיר עולה. רק לשם השוואה, מי שיזמין ספל תה בבית קפה, כלומר שקיק אחד, ייפרד מ- 10 שקלים לפחות.

הישראלים מתברר אוהבים לשתות תה. בית ממוצע מחזיק כ-4 אריזות תה שונות. 49% משותי התה נוהגים לשתות כוס אחת לפחות כל יום במהלך השנה. שתייני תה כבדים שותים בין 2 ל-3 כוסות ביום.

אז איזה תה אוהבים הישראלים? התה הנפוץ והזול ביותר הוא תה שחור, כזה שעבר תהליך תסיסה מלא. מנגד יש את התה הירוק שלא עבר תהליך תסיסה, הוא בעל טעם עדין, רמת קפאין נמוכה ובעל סגולות רפואיות. פחות נפוצים בארץ, התה האדום שעשוי מצמח דרום אפריקאי ותה לבן העשוי מצמח נדיר שמקורו בסין.

בין הטעמים החדשים של חורף 2008 ניתן למצוא תה בטעם אפרסק וכרמל, ותה שחור בשילוב צמחי בר מדבריים. לחלק גם סגולות רפואיות- נגד בעיות עיכול ונשימה, סיוע בהורדת הכולסטרול והקלה על מתחים.