הרבה פיצריות ומסעדות איטלקיות נפתחו בארץ ב-2023. במקביל לצמיחת טרנד הבייקריז והבראסריז, המטבח האיטלקי שומר על צמיחה תמידית מתונה ואנחנו זוכים לווריאציות חדשות ומפתיעות של כל מה שכיף טעים ונגיש במטבח האיטלקי ביניהם התפריט הסיציליאני החדש של מסעדת אוליברי, שף ותפריט חדש בקפה מרטיני, פיצריית הרחוב הנפוליטנית החדשה של קבוצת כולי עלמא; והנה שוב קורה משהו חדש ומעניין בגזרה האיטלקית. הפעם מדובר בבר אוכל חדש בשם mi va שנפתח בדיזנגוף על ידי קבוצת מסעדנים תל אביבית ומגישים בו תפריט פיוז'ן איטלקי של השף שחר בן גלים.

Mi Va נפתח לפני פחות מחודש לא רחוק מ- ABCD החדש והמדובר של השף לואי חלבי. על שני המקומות אחראים דין רייכל ושותפיו שחולשים על אימפריית מקומות תל אביביים לוהטים. המקום לא גדול ויש בו רק 60 מקומות ישיבה, אבל כבר בתקופת ההרצה הוא פתוח לאורך כל השבוע החל מ-17:30 ומלא עד אפס מקום - ככה שמומלץ להזמין מקומות ולא להגיע בלי הזמנה.

mi va - פיוז'ן איטלקי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
mi va - פיוז'ן איטלקי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בן גלים שמבשל כאן אוכל איטלקי קלאסי עם קווים חדשים. הוא אומנם רק בן 23 אבל כבר הספיק להיות השף של בר היין דיקנטר, להכין ולמכור פסטות בעבודת יד מהבית ולפתוח סטודיו לאירוח אקסקלוסיבי בשם אוסטריה, בו הוא מארח כל פעם רק 12 סועדים ומגיש ארוחת 12 מנות.

במקום החדש הוא מגיש מנות קטנות ובינוניות במחירים שלא חוצים את רף ה-70 שקלים. את כל הפסטות בן גלים מכין על פי מתכון אישי שלו ומביצי חופש בלבד. התוצאה היא פסטות מבצק צהוב במיוחד. בגזרת הפסטות הוא מציע קצ'ו אה פפה שבה את הפיקורינו מחליף פרמז'נו רג'יאנו (54 שקלים), אנילוטי מסקרפונה ברוטב חמאה ואספרגוס (68 שקלים) ולינגוויני חלמונים עם קרם פיסטוק שמנת ולימון (56 שקלים).

mi va - לא רק פסטות (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
mi va - לא רק פסטות | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
mi va - עוד ספוט לוהט על דיזנגוף (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
mi va - עוד ספוט לוהט על דיזנגוף | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

חוץ מפסטות בן גלים מגיש פה גם ברוסקטות טעימות ואפשר להזמין אותן ביחידות. המבחר כולל ברוסקטה עם סביצ'ה דג לבן, איולי לימונענע, עגבניות קונקסה, גרידת לימון ,בזיליקום, בצל ירוק וריבת צ'ילי שמכינים במקום (24 שקלים); או ברוסקטה עם טרטר בקר, קולרבי צלוי, שאלוטס, קורנישונים, איולי ירוק, בלסמי מצומצם ושום קונפי (23 שקלים). בגזרת הסלטים יש סלט מעניין עם ריקוטה יבשה וסלט סטרצ'טלה שמכינים במקום ועגבניות מגי מתקתקות (38 שקלים). יש גם פיצה כמובן, אבל כרגע בתקופת ההרצה מוגשת רק מרגריטה, אבל מבטיחים שבסיום ההרצה המבחר יתרחב ויציע עוד פיצות וכן מנות בשריות נוספות.

תפריט האלכוהול ב- Mi Vaכולל אגף יין מכובד במחירים מאוד ידידותיים ומרבית הבקבוקים לא חוצים את רף 200 השקלים (אפילו שאבלי מתומחר כאן ב-190 שקלים בלבד). כדאי גם לדעת שאם מגיעים בשעות "קז'ואל", כלומר בין 17:30-19:30, מקבלים 25% הנחה על כל התפריט.

Mi va. דיזינגוף 122, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-שבת 17:30-02:00. טלפון: 054-7475078