פסח אוטוטו כאן, והשנה רובנו לא נטוס לחופשה בחו"ל. חלק בגלל המיתון, חלק כועסים על הטורקים. אז מה נשאר? חופשה בישראל. לפעמים נדמה שאנחנו לא ממש מעריכים את מה שיש לנו ביד. לאורך כביש 90 מצפון ועד דרום, נמצאים שלושה מהמקומות היפים בעולם. שמש יש, מים עוד נשאר קצת והנוף - מרהיב.

חופי העיר טבריה בלבד משתרכים על כמה מאות מטרים. חלקם חופים טבעיים וחלקם חופים פרטיים, שם הכניסה עולה 15 שקלים לאדם ו-10 שקלים נוספים להשכרת כסא. ובכל זאת אנחנו לא נוהרים. רק 60% מהתיירים כאן הם ישראלים. זמיר גסר, מנהל מלון בטבריה, מציע לפטור את הישראלים ממס על דמי ההבראה כדי לעודד את הענף לשנתיים עד שלוש.

דרומה משם, במקום הנמוך בעולם, ים המלח נמצא גם הוא בבעיה. אורך חופי הרחצה הוא 14 קילומטרים, 10 מהם באזור המלונות בבריכות האידוי של מפעלי האזור. למרות שהים נסוג מידי שנה הקסם של המקום עדיין נשמר. הכניסה לחופים היא בחינם ותמורת כסא תשלמו 10 שקלים.

דוקא בבירת התיירות של ישראל, באילת, החוף הכי קצר- 14 קילומטרים מטאבה ועד עקבה, אבל רק קילומטר וחצי מוכרז כחוף מסודר עם שמשיות, כסאות ומציל. הכניסה לחוף בחינם אבל על כסא תשלמו 20 שקלים.

לכל עיר אטרקציה משלה

אבל הים באילת הוא לא הכול. התייר הישראלי מקווה ליהנות באטרקציות נוספות כמו הטיילת למשל. "צריכים לשדרג את הטיילת", אומר שבתאי שי, מנכ"ל התאחדות בתי המלון באילת. "הטיילת היא מקום שבו בכול העולם יש יותר מרכזים מסחריים, באילת נתקלנו בתופעת הבזאר שלא מוסיף הרבה כבוד לאילת".

אך היתרון הגדול של אילת הוא דווקא במה שכן חסר, מושג שנקרא מס ערך מוסף, מע"מ. בים המלח לעומת זאת חווית הקניות הרבה פחות מוצלחת. מרכז הקניות דל ומוזנח ואין בו הרבה פעילויות.

בטבריה המצב עוד יותר קשה. העיר טבריה החלה לדעוך באמצע שנות ה-80. כבר 25 שנים שלא נבנה מלון בעיר. אבל כל זה מבטיחים לנו עומד להשתנות עם השקעתם של עשרות מיליוני שקלים לשדרוג העיר.

לכל עיר האטרקציות שלה: טבריה מציעה את הניחוח של פעם, אילת את האטרקציות התיירותיות וים המלח את הרגיעה והשלווה. והמחירים? גם הם משתנים: גלישה על בננה תעלה 35 שקלים באילת לעומת 40 שקלים בטבריה. השכרת סירת מנוע לחצי שעה תעלה 120 שקלים בשתי הערים. טיול ג'יפים של שעתיים לזוג עם ילד יעלה 375 שקלים באילת, 680 שקלים בטבריה ובים המלח, תשלמו ליום שלם 900 שקלים כולל מדריך.

אין הבדל גדול בין מחירי המלונות

בשלושת המקומות לא נבנה מלון כבר זמן רב ולאור המצב הביטחוני בעשור האחרון, אפשר להבין מדוע. בטבריה המצב השתפר, כמה מלונות השתדרגו והמחיר השתפר. נציין, מדובר בתקופה שלאחר פסח ויום העצמאות.

בטבריה זוג עם ילד ישלם על לילה במלון חוף גיא 1,575 שקלים, במלון שרתון תוכלו ליהנות במחיר של 1,325 שקלים ובמלון הסקוטי, התענוג יעלה כ-2,000 שקלים.

בים המלח המלונות הם על טהרת הספא והמחירים דומים: במלון מרידיאן ובמלון גולדן טוליפ תשלמו 1,487 שקלים. במלון דניאל חופשה כזו תעלה 1,388 שקלים, ואם תעדיפו צימר, זה יעלה לכם 800 שקלים בלבד בצימר ביאנקיני.

באילת מרגישים ירידה קטנה בתפוסות המלון בעקבות המיתון, אך בפועל המחירים לא שונים משאר הארץ: במלון ישרוטל אגמים תשלמו 1,250 שקלים. חבילה דומה תעלה 1,360 שקלים במלון מג'יק פאלאס ובהרודס, תיפרדו מ-1,590 שקלים.

מבחינת המחיר, הזמן הכי טוב לצאת לחופשה הוא בין החגים לקיץ. טבריה, ים המלח או אילת, תעשו את החישוב. אבל אם תשאלו את התיירות מדרום אפריקה, בישראל אפשר כנראה למצוא הכל.