עולה יותר. גבינת קוטג', ארכיון (צילום: AP)
עולה יותר. גבינת קוטג', ארכיון | צילום: AP

לראשונה מאז פרוץ המחאה החברתית בקיץ 2011, תנובה מעלה הבוקר את מחיר הקוטג' ב-3.5%. וזאת, אחרי עליית מחיר בשיעור זהה במוצרי החלב המפוקחים,. המשמעות: מחירו של גביע קוטג' תנובה לצרכן יעלה מ-5.95 שקלים ל-6.16 שקלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תנובה ביצעה העלאת מחירים כבר קודם לכן בכלל מוצרי החברה, אך החליטה להמתין עם עליית מחיר הקוטג' עד להחלטת האוצר בדבר שיעור עליית מחירי מוצרי החלב שבפיקוח, וכעת היא מיישרת קו עם עלייה זו.

בכירים בקרב יצרני מוצרי החלב תקפו בשבוע שעבר את שר האוצר יובל שטייניץ על החלטתו לאשר את התייקרות מוצרי החלב ב-3.5% בלבד.בכיר בשוק החלב אמר כי "החוק קובע שהמדינה תצטרך לפצות אותנו על העיכוב בעליית המחיר, כך שמדובר בהחלטה פופוליסטית ותו לא. שר האוצר לא רוצה להיתפס כמי שהעלה את המחירים ב-6.3%, ולכן הוא מגלגל את הייקור לשר האוצר הבא".

היום ישנו מספר מועט של מוצרי חלב בפיקוח, כולל חלב בשקית ובקרטון, אשל, גיל, שמנת, חמאה וגבינה צהובה מסוג עמק וגלבוע. לאחרונה העלו תנובה, שטראוס וטרה את מחירי מוצרי החלב שאינם בפיקוח. כאמור, תנובה נמנעה מהעלאת מחיר הקוטג' והחליטה כי תייקר את הקוטג' בהתאם להתייקרות מוצרי החלב שבפיקוח ולא קודם לכן.

"כתפי הצרכנים קורסות תחת עומס הנטל הכלכלי"

מברך, איציק אלרוב (צילום: יוסי זילרמן, חדשות 2)
"לא עומדים בעומס הכלכלי", יצחק אלרוב, אר | צילום: יוסי זילרמן, חדשות 2

יצחק אלרוב, האיש שעמד מאחורי חרם הצרכנים שהונהג בשנת 2011 נגד תנובה, מיהר להגיב לעליית המחירים עליה הכריזה החברה. "כתפיו הצרות של הצרכן הישראלי קורסות תחת עומס הנטל הכלכלי", אמר אלרוב, העומד כיום בראש תנועת "הצרכנים".

אלרוב, שהצליח לפני כשנתיים לגרום לרבים בציבור הישראלי להימנע מרכישת הקוטג' של תנובה בשל מחירו הגבוה, הסביר כי החברה מסרבת להפנים שהזעם הרב שמופנה כלפיה נובע מגובה מחירי מוצריה, לאו דווקא זה של הקוטג'. בנוסף קרא אלרוב לטיפול מהיר של נבחרי הציבור בבעיית יוקר המחייה. "מאות אלפי משפחות בישראל מביטות כעת לעבר נבחרי הציבור ובוחנות את צעדיהם", הבהיר אלרוב ואף ציין כי השאלה הנשאלת היא בדבר יכולתם של הנבחרים להיאבק באומץ ב"מוקדי הכוח ויחוללו רפורמות מעמיקות שייטיבו עם ציבור הצרכנים הקורס, או שמא יתרפסו מול כוחם של המונופולים ויעדיפו להשאיר את המצב השערורייתי על כנו".