כששוטרת התנועה עצרה בשבוע שעבר את יובל בן-גיגי, היא לא ידעה שמותקנת אצלנו מצלמה שמתעדת את מה שקורה על הכביש. היא רשמה לו דוח על עבירה שלא נעשתה - ורק התיעוד במצלמה שכנע את המשטרה לבטל את הדוח ואת הקנס. אז כמה תעלה המצלמה שהפכה לטרנד הלוהט בכבישי ישראל?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מוטי גולן, מנכ"ל חברת ספיי-שופ, מתאר מדוע המצלמה הפכה לפופולארית בארץ: "היא מתעדת את כל מה שקורה במהלך הנסיעה, ומשדרגת את פוליסת הביטוח משמעותית".

המחירים נעים בין עשרות שקלים למצלמות פשוטות ועד אלפי שקלים למצלמות מתוחכמות יותר עם ראיית לילה. מצלמה בסיסית שמתעדת את השעה והתאריך תעלה כ-150 שקלים, והיא מותקנת ישירות על השמשה ולא כרוכה בהברגת ברגים או התקנת מערכת חשמל נוספת.

המחירים למצלמות משוכללות נעים בין 500 לאלף שקלים

מצלמה משוכללת יותר תעלה כ-500 שקלים. היא כוללת מסך מובנה אחורי לצפייה בהקלטות, איכות צילום גבוהה והקלטה מתמשכת, כך שאם כרטיס הזיכרון מלא הוא ימחק אוטומטית ויחל התיעוד מחדש.

דגם משוכלל עוד יותר יעלה כאלף שקלים. הוא כולל צילום פנים של הרכב וגם צילום של המראה מקדימה, הוא משמש בעיקר נהגי מוניות ויכול להיות שימושי גם לנהגים שחוששים מדוחות שווא על שימוש בסלולרי ברכב.

היתרונות ברורים: התגוננות מדוחות שווא ויכולת להגן בתביעות ביטוח. צריך לזכור שהמצלמות יכולות להביא גם להפללה עצמית, במקרה של תאונה שוטרים רשאים להחרים את המצלמה ואת התיעוד.