זה לא כל כך נעים לראות צג שבור של טלפון חכם חדש ויקר. מתברר שעוד יותר כואב לגלות כמה יעלה להחליף אותו. אם מיהרתם להשתדרג במכשירה החדש של חברת אפל, האייפון 6, ולצערכם נשבר לכם המסך, דעו שבכדי לתקנו תאלצו להיפרד מסכום של כ-1,500 שקלים במעבדות פרטיות. והאייפון לא לבד: אם אתם צריכים להחליף צג למכשיר הדגל של סמסונג גלקסי 5S תשלמו פחות אך עדיין ביוקר: כ-900 שקלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי טכנאי באחת המעבדות הסיבה למחיר הגבוה טמונה בעובדה שהמסך למכשירי הסמארטפון הוא הרכיב היקר ביותר במכשיר. ועם זאת, על פי הערכות עלותו ליצרניות עומד על 40 דולרים שהם כ-150 שקלים. תוסיפו לכך את עלויות השילוח, ההתקנה וכמובן זמן העבודה והרווח של המעבדה ותקבלו את הסכום הגבוה שיוצא כולו מכיסו של הלקוח.

מה שבאמת מפתיע הוא הפער במחיר של החלפת הצגים בדגמים ישנים יותר של שתי היצרניות. תיקון מסך שנשבר במכשירים ישנים תשלמו בין 150 ל-300 שקלים. ומה השתנה? הזמן שחלף.

"ככול שהמסך יותר נדיר כך קשה יותר להשיג אותו, אז המחיר שלו עולה" אמר איש טכני באחת המעבדות הפרטיות. "החלק לא באמת עולה עכשיו אלף שקל, הוא צריך לעלות הרבה פחות מזה". כלומר, אין בצגים החדשים שום דבר יוצא דופן מלבד תאריך היציאה שלהם מהמפעל. ולמרות המחיר הגבוה אין התחייבות שמדובר בחלקים מקוריים. "אין חלקים מקוריים" אומר אותו איש הטכני. "מי שאומר לך שישי לו חלקים מקוריים משקר במצח נחושה".

הביטוח יוזיל את העליות ההחלפה

אבל ישנה דרך אחת להוריד את העלויות הגבוהות: חברות הסלולר ומעבדות פרטיות מציעות מחיר אטרקטיבי יותר על החלפת הצגים בתנאי שנשלם דמי מנוי חודשיים לביטוח או שירות תיקונים. מעבדות פרטיות מציאות חבילת ביטוח הנעה בין 9 ל-50 שקלים בחודש מה שיוריד משמעותית את עלות התיקון גם במכשירים החדשים- בין 400 ל-900 שקלים. המחירים בחברות הסלולר נעים בסביבות אותם הסכומים בין 20 ל-50 שקלים בחודש ועלויות התיקון נעות גם כן בין 300 ל-600 שקלים. וכמובן את מחיר האחריות נשלם בכול מקרה גם אם לא נזדקק לתיקון.