רכישת דירה היא אחד התהליכים החשובים בחיינו: משלב שבירת החסכונות ותשלום ההון העצמי, ועד החתימה על זכרון הדברים, בדיקת הנכס והחתימה על החוזה. למרות כל זאת, מתברר שיש דירות לא מעטות שנחטפות תוך ימים ספורים מהרגע שבו הוצאו למכירה. בדקנו כמה מהר יכולה להימכר דירה, וכיצד הדבר משפיע על מחיר הקנייה?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בראש דירוג העסקאות נמצאת דירה ברחוב אפרים קישון בבאר יעקב, שנמכרה בתוך חמישה ימים מן הרגע שהועמדה למכירה. מדובר בעסקה המהירה ביותר של דירת יד שנייה. גם דירה בקומה השנייה ברחוב שבטי ישראל בחיפה נמכרה כעבור חמישה ימים, ועסקאות על דירות בבאר שבע ובמגדל העמק נסגרו בתוך שישה ימים.

הממוצע הארצי של משך הזמן שבו נמכרת דירה יד שנייה הוא כחמישה חודשים, ובקרית יים נחטפות דירות הכי מהר מרגע שהוצאו למכירה: כארבעה חודשים בממוצע. עוד בראש הרשימה: יבנה, באר יעקב, רעננה ועכו.

האם עסקה כה מהירה באמת כדאית? "החסרונות העיקריים ברכישת דירה בתקופה מאוד קצרה הם שהקונה יכול לפספס משהו אם לא בדק מספיק - יכול להיות שישי עיקולים או שעבודים על הדירה", הסביר רועי שגב, סמנכ"ל יד 2. "יכול להיות שהקונה גם לא הספיק לעשות סקר שוק כמו שצריך".

אך אם לוקחים את מחיר הדירה בחשבון, סגירה מהירה של עסקה לא בהכרח תסייע לכם להוריד את המחיר המבוקש על הדירה: מתברר שלרוב דווקא ההמתנה משתלמת עבור הרוכש, בעוד שלבעלי הדירה משתלם למכור מהר. מבחינה של 50 העסקאות שנחתמו הכי מהר השנה - כלומר, בתוך כעשרה ימים - עולה כי המוכרים התפשרו בממוצע על 4.5% מהמחיר שאותו דרשו במודעת המכירה. ב- 50 העסקאות שנחתמו הכי לאט, וארכו כשנה, המוכרים התפשרו על יותר כסף – 5.7% מן המחיר שדרשו במודעה.

למרות שמחירי הדיור רק עולים, המסקנה היא שככל שדירה נמצאת יותר זמן בשוק, המוכרים ככל הנראה יתגמשו יותר על המחיר. אז אם אתם מחפשים דירה, והתקציב שלכם מאוד מוגבל, אולי שווה לכם להמתין, עם או בלי קשר למע"מ אפס.