שנתיים עברו מאז החלה הרפורמה שיזם שר התקשורת דאז משה כחלון בתשלום לחברות הסלולר. מאז, גם הצרכן הישראלי הבין שבתשלום על השיחות והמסרונים הוא כבר לא פראייר. יותר מ-200 אלף צרכנים החליפו מפעיל סלולארי מדי חודש בשנת 2014. הנתון הזה מציג עלייה של יותר מ-30% בהשוואה לנתונים של אשתקד. אז מי מספק את חבילת האינטרנט הזולה ביותר?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מבדיקה שערכנו מתברר כי כמעט כל החברות מציעות חבילות דומות - שיחות והודעות ללא הגבלה וחבילת גלישה בנפח של 3 ג'יגה ביט - והמחיר לרוב נמוך מ-70 שקלים לחודש.

באורנג' מחיר חבילה הוא 69 שקלים מדי חודש אך חבילת הגלישה היא בנפח של 5 ג'יגה, בסלקום חבילה ללא הגבלה עם 6 ג'יגה גלישה עולה 69 שקלים לחודש. וכך גם בחברת פלאפון שהורידה את מחיר החבילה לפחות מ-60 שקלים לחודש.

השוואת מחירי חבילות סלולר
השוואת מחירי חבילות סלולר | צילום:

גם בחברות הקטנות נרשמה ירידה במחיר

באשר לחברות שהחלו את המהפכה, אצלם נרשמה ירידה מתונה יותר משום שהמחירים אצלם היו זולים יותר מלכתחילה. בחודש האחרון, גולן טלקום הודיעה על חבילת הכל כלול הכוללת שיחות הודעות וגלישה מחול עבור 99 שקלים לחודש. אך לאלו שאינם מעוניינים בשיחות חוץ - יש לחברה חבילה פשוטה עבור 59 שקלים ועבור קו נוסף תשלמו מחיר של בין 18-26 שקלים.

בהוט מובייל, 012 מובייל ויו פון מחיר החבילה ירד לפחות מ-50 שקלים וגם שם קו נוסף יעלה פחות מ-30 שקלים בחודש - כולל שיחות לחו"ל. אולם בתואר החבילה הזולה בשוק זוכה רמי לוי עם חבילה בפחות מ-40 שקלים לחודש בלבד.

למרות שהמחיר נראה מאוד אטרקטיבי, חשוב לשים לב כי כל החבילות המוצעות תקפות לשנה אחת בלבד ולאחריה מחיר החבילה יעלה. אך כשכל כך קל לעבור בין חברה לחברה - תמיד ניתן להוזיל את העלות.