שינוי בהרגלי הצריכה? (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

מרבית רשתות השיווק מורידות מחירים לקראת חג הפסח והציבור לא מופתע כשלאחר החג, עולים המחירים בחזרה. אך בדיקה השוואתית שביצעה סיירת המועצה לצרכנות העלתה כי המחירים אחרי החג אכן עלו, אך ישנן רשתות המנצלות את החג לעליה נוספת במחירים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הנתונים שפרסמו הרשתות עצמן, נרשמה עליית מחירים ביחס לתחילת חודש אפריל, לפני חג הפסח, בכל הרשתות למעט רשת "יינות ביתן". הרשתות טוענות כי המחירים פשוט חוזרים לרמתם הרגילה לאחר סיום מבצעי החג, אך הבדיקה מוכיחה עליה של עד 7% ביחס למחיר המקורי של לפני פסח.

כך למשל סל ובו 77 מוצרים זהים עלה לפני החג ברשת "רמי לוי" 920 שקלים, אך חודש לאחר מכן עם תום החג, עולה אותו סל בדיוק 942 שקלים, עליה של 2%. ברשת "מגה בעיר" עלה סל המוצרים 1054 שקלים לפני החג, ולאחריו עולה אותו הסל 1090 שקלים, עליה של 3%. ברשת "אושר עד" עלה הסל בתחילת חודש אפריל 978 שקלים ובתחילת חודש מאי, עומד מחיר הסל כבר על 1016 שקלים, עליה של 4%. ברשת "שופרסל דיל" העליה אפילו גדולה יותר, כשסל מוצרים שעלה לפני החג 992 שקלים, עולה אחרי החג 1052 שקלים, עליה של 6%.

"המסורת היפה של חג הפסח מלווה במסורת הרבה פחות יפה של התנהלות רשתות השיווק המייקרות מחירים אחרי החג עוד מעבר לרמתם טרום מבצעי החג", אמר מנכ"ל המועצה הישראלית לצרכנות עו"ד אהוד פלג. "פעולה זו של הרשתות עוברת מתחת לרדאר של הצרכנים תוך התחכמות לחובת השקיפות המצופה מהם במסגרת התנהלות מסחרית הוגנת. על הצרכנים לחזור מהר לגישת הדריכות הנכפית עליהם על ידי פרקטיקה בלתי מכובדת זו, ולהפעיל את כלי ההתגוננות הצרכנית השוואת מחירים וסירוב קניה".