ברקע השהיית החקיקה, האזהרה של מודי'ס גם מביאה נתונים חדשים שמתפרסמים ומראים שהמשק מוריד הילוך. גורמים כלכליים בכירים ממשיכים להזהיר מחוסר הוודאות שיש כרגע במשק. במקביל להקפאת החקיקה לזמן לא ידוע שיוצרת חוסר יציבות, משקיעים בינלאומיים שמסתכלים על ישראל עדיין רואים בלגן במשק בנוסף להורדת אופק הדירוג, ולכן מעדיפים לחכות ולהשהות את ההשקעות שלהם כאן - וזהו מצב לא בריא.

סיקור N12

האזהרות הללו מגיעות ברקע הורדת הילוך של המשק, מצב בעייתי עולמי של ההיי-טק ומצב כלכלי עולמי בעייתי - ולכך אנו מוסיפים את חוסר הוודאות משלנו. לפי אומדן שפרסם משרד האוצר, הכנסות המדינה ממסים ברבעון הראשון של השנה נחתכו ב-9% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. ההכנסות ממסים בחודש מרץ משקפות גם התקררות בענף הנדל"ן: רשות המסים גבתה בחודש שעבר מיסי מקרקעין בסך כ-1.5 מיליארד שקלים, לעומת 2.5 מיליארד במרץ הקודם.

נגיד בנק ישראל לשעבר פרופ' יעקב פרנקל התייחס למשבר בריאיון בתוכנית חיסכון: "העובדה היא שמאז שהתחיל הבלגן, המשקיעים הפסיקו להשקיע. אלה שרצו להזרים הון לארץ החליטו לחכות, אלה שרצו לעשות תוכניות הרחבה החליטו לחכות. אפילו המשקיעים המוסדיים הישראלים משקיעים בחוץ". הוא הסביר: "ברגע שעלות גיוס ההון של ישראל עולה, עלות גיוס ההון של החברות עולה וגם של האנשים הפרטיים".  

בסקר שפורסם אתמול בחדשות 12, 47% העידו - הממשלה היא האחראית להורדת תחזית דירוג האשראי של מודי'ס. שאלנו את הנבדקים מי האשם העיקרי בהורדת תחזית דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת דירוג האשראי הבין-לאומית מודי'ס. 47% מהנשאלים ציינו כי הממשלה היא האשמה העיקרית, 36% האשימו את המחאה נגד המהפכה המשפטית ו-17% ציינו כי אינם יודעים מי האשם.