משרד החקלאות יסייע לחקלאים בשדרוג והקמה של של חממות חדישות לגידול מלפפונים ועגבניות, ויקצה לשם כך 60 מיליון שקלים בשנתיים הקרובות.

הציבור הישראלי ידוע כחובב ירקות גדול, ומלפפונים ועגבניות נחשבים למוצר צריכה כמעט בסיסי שנמצא בכל מטבח. אבל הדרך הנפוצה ביותר כיום לגידולם בישראל היא בבתי צמיחה וחממות פשוטות ובסיסיות, מה שמוביל הרבה פעמים לתנודתיות גבוהה בכמות התוצרת הסופית - דבר המתבטא גם במחיר.

עגבניות  (צילום: lars-blankers, unsplash)
עגבניות | צילום: lars-blankers, unsplash

במשרד החקלאות מנסים בשנים האחרונות להתגבר על המחסור באמצעות ייבוא של עגבניות ומלפפונים מחו"ל, בעיקר מטורקיה, אך מדובר בירקות באיכות נמוכה יותר, הטעם תפל, ובחג פסח האחרון המחירים היו גבוהים. במשרד החקלאות אומרים שללא החדרת טכנולוגיות מתקדמות לגידולים הישראלים, הם ימשיכו לסבול מתנודתיות בשל השפעת תנאי מזג האוויר.

היוזמה של משרד החקלאות היא להקצות 60 מיליון שקלים לשנתיים לטובת שדרוג טכנולוגי, הכולל אמצעי צינון וחימום שיאפשרו גידול שנתי ורציף, ללא תלות במזג האוויר ובאירועי קיצון. שדרוג בתי הצמיחה, מצעים מנותקים ומערכות מתוחכמות נוספות. התמיכה כוללת שדרוג ובניית בתי אריזה וחדרי קירור שיסייעו בשמירה על שרשרת קירור משלב הגידול ועד לשלב השיווק.

סלט 5 (צילום: אסתי רותם)
סלט ירקות ישראלי | צילום: אסתי רותם

"הרפורמה בחקלאות אותה יזמתי נועדה להבטיח את איכות התוצרת החקלאית שמקבל הצרכן הישראלי ואת מחירה הזול, הנוהל הזה מהווה עוד אבן דרך חשובה בהשגת מטרה זו", אמר שר החקלאות עודד פורר. "מדינת ישראל מספקת לתושביה את מרבית תצרוכת הפירות והירקות הטריים ותוכל להמשיך לעשות זאת רק אם נצעידה קדימה, ונטמיע בה טכנולוגיות חדשניות, שינטרלו את משבר האקלים, ויאפשרו גידול שנתי רצוף. התקציב מבטא הלכה למעשה את השמירה על ביטחון במזון למען הצרכנים ולמען החקלאים שיבטיחו שתוצרתם תוזרם למדפי רשתות השיווק ללא הפסקה כל השנה".