ראש הממשלה נפתלי בנט ושר האוצר אביגדור ליברמן יקיימו הערב (רביעי) ב-20:00 מסיבת עיתונאים שבה יכריזו על תוכניתם החדשה להורדת יוקר המחייה. ההכרזה על התוכנית מגיעה בימים מתוחים שבהם נמתחת ביקורת נוקבת על חלקה של הממשלה בשורת התייקרויות רחבה בכלל המשק.

סיקור נרחב ב-N12 על יוקר המחיה:

ההכרזה על התוכנית מגיעה לאחר ישיבה שקיימו השניים יחד עם ראש הממשלה החליפי לפיד, ובה התקבלה דרישתו שתהיה גם הודעה על מתווה פיצויים לעצמאים שנפגעו במהלך גל האומיקרון. בתחילה שר האוצר ליברמן התנגד להכללתה של הודעה זו בהכרזה הערב, אך מדובר בדרישה ממשית של לפיד שלמעשה הכריח את ליברמן להסכים לכך

בשלב זה המתווה עוד אינו ברור, אולם מדובר בסעיף ששר האוצר התנגד אליו – אך התקבל לאחר התעקשותו של שר החוץ לפיד. חוץ מכך, אפשר להעריך שהשלד הוא זה שפרסמנו אתמול במהדורה – ובמרכזו נקודות זיכוי למשפחות עובדות, והורדת מכסים.

השלד המסתמן של התוכנית הכלכלית

הורדת מס הכנסה למשפחות עובדות, כלומר למשפחות עם ילדים – באמצעות מתן נקודות זיכוי. ההערכה היא שמדובר בתוספת של 300-200 שקלים למשפחה מדי חודש.

מס הכנסה שלילי – יינתן מענק נוסף למי שמשתכר בשכר נמוך מ-7,000 שקלים.

הורדת מכסים – בין היתר על רהיטים ומוצרי מזון, אולי על דגים ובשר

צמצום העלייה במחירי החשמל ל-3% בלבד – לעומת העלייה המתוכננת בשיעור של 6%.

יחד עם זאת, פרטים רבים בתוכנית עדיין אינם ברורים. כך למשל, בסעיף נקודות הזיכוי עומדת השאלה לאילו משפחות יינתן המענק, כמה ילדים ובאיזה שיעור. ההערכה היא כי עלות התוכנית תהיה בין 3 ל-5 מיליארד שקלים.

כזכור, לפני כחודש דחה ליברמן את הטענות על אי מתן סיוע לבעלי עסקים שנפגעו בעקבות גל האומיקרון. "צריכים לעזור לכל עסק שנפגע, אבל רוב העסקים במצב מצוין. תהיה עזרה ממוקדת, לא תהיה חלוקת מתנות ולא יהיה שוחד בחירות. תפקידי כשר האוצר הוא לשמור על המשק במצב טוב וגם על הקופה הציבורית", אמר אז.

כבר בתחילת השבוע קיימו בנט וליברמן פגישה עם בכירי משרד האוצר בנוגע לתוכנית הכלכלית. השניים הבינו כי יש צורך בתוכנית נרחבת, שתכלול גם הורדת מיסים והקלה על משפחות עובדות - בתגובה לגלי הביקורת הקשים נגד עליות המחירים הרבות בתחומים רבים.