מחקר שבוצע באיסלנד ובדק את יעילות קיצור שבוע העבודה ל-4 ימים בלבד, תואר כ"הצלחה מסחררת". מלבד תחושות העובדים החיוביות, גם רוב מקומות העבודה דיווחו על יעילות גבוהה, שנותר כרמתה בעבר ובמקרים מסוימים אפילו עלתה. 

המחקר בוצע על ידי מועצת העירייה של בירת איסלנד רייקיאוויק, השתתפו בו 2,500 עובדים והוא נפרש על פני 4 שנים, מ-2015 ועד 2019. במספר ניסויים שבוצעו ברחבי המדינה, שולמה לעובדים אותה המשכורת על שבוע עבודה קצר יותר.

רוב מקומות העבודה דיווחו על רמת פרודקטיביות שנותרה זהה או אפילו עלתה. עובדים שהשתתפו בניסוי דיווחו על תחושת לחץ מופחתת ועל סיכון נמוך יותר לשחיקה. עוד סיפרו העובדים כי בריאותם השתפרה וכך גם איזון העבודה-חיים שלהם.

לטענת החוקרים הניסוי גרם לעובדים רבים לעבוד שעות מעטות יותר, ולקצר את שבוע העבודה שלהם מ-40 שעות שבועיות ל-35 או 36. בעקבות הניסוי, ארגוני עובדים במדינה פתחו במשא ומתן על הרגלי העבודה של העובדים המאוגדים. כיום, בעקבות הניסוי, 86% מכוח העבודה האיסלנדי עבר לשבוע עבודה קצר יותר באותה המשכורת, או שקיבל את הזכות לעשות זאת בעתיד.

בימים אלו מתבצעים ניסויים כאלה גם בספרד, במסגרת פיילוט שהחל במספר חברות גדולות בעקבות משבר הקורונה. בניו זילנד חברת המזון הענקית "יוניליבר" מאפשרת לעובדיה לקצץ את שבוע העבודה שלהם ב-20% מבלי שמשכורתם תפגע. כעת ניתן רק לקוות שהניסוי הבא יתבצע בישראל.