הרבה זמן פנוי, הצורך להתפרנס והאהבה לאוכל, גרמה לרבים להתחיל לבשל מהבית ואף לנסות למכור את תבשיליהם. בדיוק בשביל זה קם אתר יאמי, פלטפורמה אינטרנטית שמאגדת בתוכה מאות בשלנים ביתיים, שיכולים לשלוח את האוכל מהמטבח שלהם ללקוחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"זו בעצם פלטפורמה שמחברת בין אנשים שאוהבים לבשל וזה מה שהם רוצים לעשות בחיים, לבין אנשים שמחפשים אלטרנטיבה לבישול הביתי, מחפשים מישהו שיבשל בשבילם", הסבירה חן לב עמי, מייסדת האתר.

"הייתי מורת דרך, הייתה לי את העבודה הכי טובה בעולם, אבל אז הגיעה הקורונה", סיפרה אונית דנמרק, אחת הבשלניות באתר. "הדבר הזה הוא מה שמפרנס אותי ואת המשפחה שלי כרגע. אני דואגת לעצמי לוקחת אחריות על מה שקורה בחיים שלי, אני יכולה לייצר הכנסה ולהרגיש שאני אדם יצרן".

גבריאל מסיקה היה קבלן משלוחים בסופרמרקט בתל אביב לפני הקורונה, כעת הוא מבשל תבשילים טריפוליטאים מביתו ומוכר אותם באתר יאמי. הפלטפורמה הזו, הוא מסביר, מצליחה לחסוך עלויות משמעותיות, גם לבשלנים וגם ללקוחות: "אין לנו את השכירות, החשמל, העובדים, כל הדברים שאתה משלם למסעדה".

גם אונית טוענת שיש בכך חיסכון משמעותי: "אני מכינה את כל האוכל רק אחרי שמבקשים ממני להכין אותם, ברגע שאדם מזמין, רק אז אני קונה את הפרודוקטים, אני מבשלת את האוכל ספציפית בעבור אותה הזמנה".

דרור וצ'ו הפכו את הבישול באתר יאמי לעסק זוגי. צ'ו פוטרה בתחילת הקורונה ואפילו לא הייתה זכאית לדמי אבטלה, אז הם התחילו לבשל: צ'ו אחראית על האוכל, דרור על כל השאר. "אנחנו נהנים לעבוד ביחד, זה מעולה, אנחנו מרגישים כמו צוות, גם כי הקמנו את הכול בעצמנו מאפס".

השינוי הזה בקריירה באמצע השנים עשה טוב לבני הזוג, ומה שהם התחילו כתחביב יישאר גם אחרי הקורונה: "אם כבר אנחנו בפנים אנחנו פול גז, רק בזה, לא חושבים לעצור".