אחד הלקחים העיקריים שאנו יכולים ללמוד מהשנה שחלפה הוא שהכול יכול לקרות. תראו איך וירוס עטלף אחד חירב שנה שלמה לעולם כולו, ועכשיו הוא והמוטציות שלו זוממים להזיק לנו גם ב-2021. רבים נפגעו כלכלית ממשבר הקורונה וכדי להיות ערוכים למשבר הבא, בתקווה שלא יגיע, קיבצנו שבע עצות כלכליות חשובות לשנה החדשה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ככה מתחילים לחסוך בלי לשבור את העו"ש

חלפו הימים שבהם חיסכון נשמע כמו משהו מדכא וכבד, בשנת 2021 כולנו מבינים שחיסכון הוא הדבר הכי חשוב כדי לדאוג לעצמנו בעתיד לא ודאי. הציבו לעצמכם מטרה להגדיל את שיעור החיסכון מתוך ההכנסה החודשית הפנויה ב-5%. כלומר, אם חסכתם עד היום כ-5%, הגדילו את שיעור החיסכון ל-10%, וכך הלאה. אם אינכם חוסכים – זה הזמן להתחיל.

מילת המפתח כאן היא תעדוף. חשוב להבין שאין העדפה טובה או רעה, כל עוד נשארים בגבולות התקציב שהגדרתם. יש מי שקל לו לוותר על מנוי לחדר הכושר ולא על סיגריות, ושני שקל לו לוותר על רכב פרטי ולא על חופשה בחו"ל.

ברמת היום-יום, משלוח פיצה היום בערב יבוא, לדוגמה, על חשבון החולצה שראית בקניון; צעצוע לילד יבוא על חשבון שש כוסות קפה עתידיות; חופשה במלון תבוא על חשבון חוג רובוטיקה.

להשוות מחירים - כבר לא משימה קשה

הקורונה עשתה גם כמה דברים טובים, כמו האצת התפתחות העולם הדיגיטלי. עוד קודם לכן, נהנו הצרכנים מנגישות למידע רלוונטי רב, וכידוע ידע הוא כוח. כמעט כל מחיר של שירות ומוצר ניתנים להשוואה באינטרנט, כך שמשתלם להעביד קשה את גוגל. השוו תעריפי ביטוח, עמלות ודמי ניהול, ורצוי גם להצטרף לקהילות ולקבוצות צרכניות רלוונטיות בפייסבוק. בקבוצות הרציניות יותר ניתן למצוא מידע יקר ערך בדבר הנחות, מבצעים וקופונים.

גם סביבתיים, גם חוסכים

האנושות מייצרת וצורכת זבל מזהם בכמויות בלתי נתפסות, והפתרון של ביגוד, ריהוט, צעצועים, ספרים ושאר החפצים המשומשים, יכולים לשמש אותנו שנים ארוכות. פתרון זה עונה על כל כך הרבה צרכים שלנו, כך שלא ניתן להמשיך להתעלם ממנו. אפשר לקרוא לפריטים האלו "וינט'ג", או כפי שנהוג לכנותם בחיבה ברחבי העולם "pre-loved". אבל לא באמת משנה איך תבחרו לקרוא לזה. השיטה זולה, זמינה ואקולוגית.

תוציאו מהראש את תדמית המחסן המאובק והדחוס, שעמוס בפריטים מחוררים מעש. אתרים כמו "יד 2" ושאר קבוצות מקומיות בפייסבוק שמציעות פריטים שונים למכירה במחירים מצחיקים, השתדרגו והתרחבו משמעותית בשנים האחרונות, וביתר שאת מאז פרוץ עידן הקורונה.

למי שעדיין קצת קשה לנווט בעולמות הדיגיטליים ומעדיף למשש ולמדוד את הפריטים, עשרות חנויות יפהפיות לפרטי עיצוב וביגוד נוטפי שיק וסטייל בין-לאומי צצו לאחרונה ברחבי הארץ כמו פטריות אחרי הגשם. אז זה הזמן להתחיל לגלות אוצרות.

משלוחים בקליק? עדיף לשלם במזומן

איזה כיף לשלם לשירותי משלוחים לאחר שפרטי כרטיס האשראי כבר מוזנים בפנים? קליק אחד וזהו, האוכל בדרך אליכם. נכון שנוח לקנות אונליין בלי להתחיל להזין שמות משתמש ולזכור סיסמאות? ובכן, כיף ונוח - אבל יקר. למרות שאנחנו חיים בעולם בו המזומן הולך ונעלם, כדאי להשתמש בו לצורך הוצאות שוטפות. כי בעוד שהשימוש במזומן מורגש ונוכח, השימוש בכרטיסי האשראי ובאפליקציות מחליק לנו מתחת לרדאר. אנחנו נרגיש את הכאב אחר כך, ואז נדחיק, וחוזר חלילה. המזומן, לעומת זאת, מאלץ אותנו להסתכל לבזבוזים בלבן של העיניים ולומר להם – חבר'ה, לא היום.

משכו סכום שבועי או חודשי מהכספומט והשתמשו רק בו. לחלופין, עברו לכרטיס דביט בו מותר להוציא רק את מה שיש ולא להיכנס לחריגות ולמסגרות מיותרות.

הדברים הכי טובים הם בחינם

השנה שחלפה הוציאה מקרבנו אלפי בשלנים, נגרים ומעצבים חובבים. לא מעט משפחות שלפו מהנפטלין משחקי קופסה והריצו מרתונים של רמיקוב, מונופול ודומינו. היזכרו בעצמכם כילדים. פיקניק משפחתי ביער, טיול בחוף הים, מפגש ומשחק עם חברים היו גולת הכותרת של זיכרונות הילדות שלנו - והם לגמרי בחינם. גם עכשיו.

להגדיל את העוגה

למשוואת החיסכון יש שני צדדים. בסעיפים הקודמים התמקדנו בצמצום ההוצאות, אבל מה עם הגדלת ההכנסות? באמצעות פלטפורמות כמו פייבר ו־xplace תוכלו לגלות שמיומנויות כמו עריכת וידאו, עיצוב גרפי, ועוד אלפי עבודות נדרשות - שוות כסף טוב. כל שעליכם לעשות הוא להירשם ולהציע את שירותיכם הטובים.

כמו כן, באפשרותכם להציע את יכולותיכם בקבוצות פייסבוק ייעודיות. הקורונה שלפה את השף שבכם? מצוין! גם שירותים כגון בישול ביתי, בייביסיטינג, שיעורים פרטיים וגננות נמצאים תמיד בדרישה.

דרך נוספת לחיזוק העו"ש היא מכירת פריטים שנמצאים ברשותכם ואינכם משתמשים בהם. אלו שאינם יכולים או מעוניינים לעסוק בעצמם במכירת הפריטים, יכולים להיעזר במתווכים שתמורת עמלות קבועות ישמחו לפרסם את הפריטים ולהתנהל מול הרוכשים הפוטנציאליים.

לעמוד על הזכויות

רבים מאיתנו, אולי רבים מדי, מצוידים במנגנון ה"לא נעים" שגורם לנו לוותר ולהתעלם מזכויות המגיעות לנו ביושר וכחוק. נכון, קל מאוד להתייאש מסבך הבירוקרטיה, אבל גם כאן העולם הדיגיטלי משחק לטובתנו ומאפשר לבדוק בקלות כפל ביטוחים והחזרים מחברות הביטוח או קופת החולים, כמו גם אפשרויות להחזרי מס, מענקים ועוד.

זקוקים לסיוע בהתנהלות כלכלת משק הבית? המומחים של פעמונים עומדים לרשותכם, ללא עלות.