מגמות מדאיגות. העורף במבצע צוק איתן (צילום: AP)
למצולמים אין קשר לכתוב | צילום: AP

למרות הסבל הרב שנגרם לתושבי רצועת עזה במהלך ימי מבצע "צוק איתן" והנזק שרק הולך ומתגבר - בחמאס יש מי שחוגג את העובדה שהארגון הצליח להפר את שגרת החיים של תושבי הדרום. בכירי הארגון הצופים במצוקה של תושבי יישובי עוטף עזה מכנים היום את הרצון לעזוב את המקום כהישג חסר תקדים של הארגון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עיזאת אל-רישאק, חבר הלשכה המדינית של הארגון, פרסם הערב (א) הצהרה שבה הודה לחמאס על המשך הירי לעבר ערי ישראל. "מאות אלפי מתנחלים לא רוצים להישאר יותר. החלה הגירה שלילית משטחי הישות הציונית", טען הבכיר. "הציונים מאמינים יותר ויותר שאין להם ביטחון ואין להם עתיד".

ארכיון (צילום: חגי הקר)
נפילה נוספת בנחל עוז, היום | צילום: חגי הקר

הדברים נאמרים ימים ספורים לאחר מותו של הילד דניאל טרגרמן בן ה-4 מפצצת מרגמה ביישוב נחל עוז. מותו והירי הבלתי פוסק לעבר היישובים סמוכי הגדר, גרם לרבים מהתושבים בעלי משפחות לעזוב את המקום לטובת אזורים הנמצאים מחוץ לטווח הרקטות. בחמאס כך נראה, מביעים עידוד רב מתחושת התסכול של התושבים בישראל.

במערכת הביטחון מתקשים להתמודד עם ירי הפצמ"רים, להם אין מענה כפי שמערכת כיפת ברזל מיירטת את הרקטות ארוכות הטווח. בפגישה שערך אתמול שר הביטחון משה (בוגי) יעלון עם ראשי הרשויות בדרום, הוא התחייב כי מערכת הביטחון תסייע לתושבים המעוניינים להתפנות מהיישובים לפרק זמן קצר.

דניאל טרגרמן ז"ל. ארכיון
דניאל טרגרמן ז"ל | צילום:

בינתיים מרבית התושבים בעוטף נאלצים פעם נוספת לנדוד. "לא דמיינתי שנאלץ לעזוב את הבית שלנו לחודש וחצי", ינינה ברנע, תושבת נחל עוז לחדשות 2. רבים כמוה, חברי הקיבוץ עברו בשבועות האחרונים לקיבוץ אורים על מנת להימנע משגרת החיים המטרידה.

"כולם מדברים על התושבים בעזה שהם פליטים, גם תושבי עוטף עזה הם פליטים לכל דבר", אומר קובי תושב נתיב העשרה. "זה מצב מגוחך שלא מכריזים על מלחמה ולא מפנים אותנו, אנחנו באפלה שבה אנחנו לא יודעים מה יהיה", מצטרפת לדברים מאיה ביינדר. השניים נאלצו לעזוב יחד עם בני משפחתם למעגן מיכאל בימים האחרונים.

בכיר צבאי: "מאמצים לפגוע בבכירי חמאס"

בתוך כך, ממשיך צה"ל בפעולותיו נגד בכירי חמאס. היום חיסל חיל האוויר את מחמוד אל-ע'ול, האחראי על העברת הכספים בארגון, בשעה שנסע במכוניתו בצפון רצועת עזה. במקביל הבהיר בכיר צבאי כי מעתה יתמקדו פעולות צה"ל במאמצים לפגוע בבכירי חמאס.

שעות לאחר החיסול, דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים כי מטוסי חיל האוויר תקפו גם את ביתו של אל-ע'ול ברצועת עזה.

"נתח התקיפות גדל", ציין הבכיר. "היו תשתיות טרור שנמנענו מלפגוע בהן מתוך מחשבה שזה לא נכון לתקוף בתים גדולים. עכשיו אנחנו לא חוששים לפגוע בהן והתוצאות הן טובות. אנחנו מצליחים להגיע להישגים מבלי לגרום ל'נזק אגבי' בבלתי מעורבים".