מסתננים בגבול ישראל-מצרים (צילום: רויטרס)
רופאים לזכויות אדם נגד החלטת ראש הממשלה | צילום: רויטרס

המאבק על גורל המסתננים הכלואים בין הגדרות נמשך: בעקבות הדיווח על קבוצה נוספת של מבקשי מקלט אפריקנים הנמצאים בגבול מצרים, קוראים בארגון "רופאים לזכויות אדם" להימנע מקבלת החלטה זהה לזו שהתקבלה לגבי הקבוצה הקודמת, ולהעניק להם מקלט. "הגדר אינה פוטרת מאחריות למבקשי המקלט", טוענים בארגון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הקבוצה החדשה של מבקשי המקלט מונה בין 10 ל-15 אפריקנים, ככל הנראה מאריתריאה וסודן השוהים כבר שלושה ימים במקום. בקבוצה שלוש נשים, אחת מהן בהיריון מתקדם. חיילי צה"ל נאלצים גם הפעם לשמור על הקבוצה הנמצאת במצוקה בשל תנאי השטח הקשים תחת השמש הדרומית הקופחת.

"הגדר לא פוטרת את ישראל מאחריות. ברגע שנוצר קשר עם חיילי צה"ל או גורם רשמי אחר, והובהר כי מדובר במבקשי מקלט ישנה חובה משפטית ומוסרית להיענות לבקשתם", טענו בארגון ההומניטארי. "הדרך לפתור את המצב היא ודאי לא לייבש אותם על גדר הגבול או להחזירם לסיני תוך כדי סיכון ברור ומוחשי לחייהם".

בג"ץ הורה לשחרר את המסתננים. ארכיון (צילום: רויטרס)
"סיכון ברור ומוחשי על חייהם", ארכיון | צילום: רויטרס

אמש דחה בג"ץ את עתירת ארגון "אנו פליטים", שעסקה בקבוצת האזרחים הקודמת מאריתריאה, שבתום שמונה ימים של שהייה בין גדרות הגבול, הוחזרו למצרים. שלושה מחברי הקבוצה - שתי נשים ונער - הורשו לבסוף להיכנס לשטח ישראל. ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה גם הפעם שלא לתת לקבוצת המסתננים להיכנס לשטח ישראל.

במקביל, התייחס שר הפנים אלי ישי לגילויי האלימות כלפי אוכלוסיית הזרים והדגיש כי המאבק נגד כניסתם אינו מהווה אישור לפגיעה פיזית בהם. "מאבקינו לשימור פניה של ישראל כמדינה יהודית וציונית חייב להישאר בתווך הפעולות הלגיטימיות והחוקיות", ציין השר ישי.