ארבע אסדות קידוח פועלות 130 ק"מ מערבה לחופי ישראל. האזור שגודלו זהה לגודלה של מדינת ישראל אמור לספק את הגז הטבעי של המדינה בעשורים הקרובים. רק לאחרונה משמרות המהפכה של אירן פרסמו סרטון כיצד ניתן לבצע פיגוע תת-ימי, ואין ספק שיש אנשים שרואים בזה הנחיות לפעולה.

מול האיומים החדשים מרכיבים בחיל הים חבילת אבטחה שתשמור על הנכסים החדשים והיקרים של ישראל. "אסור לחשוב שחיזבאללה לא יחפש תירוץ לפעול נגד מתקני הגז של ישראל, והדרך לאבטחת שלום המתקנים היא ליצור אינטרס בינלאומי בהם", אומר האלוף במיל' גיורא איילנד, לשעבר ראש המועצה לביטחון לאומי. "אם האינטרס היחיד של השדות הוא למען מדינת ישראל, הפיתוי לעשות משהו יהיה יותר גדול", מוסיף.

טילי חוף-ים חדשים מהווים את אחד האיומים המהותיים על המתקנים. רק השנה סיפקה רוסיה לסוריה טילים כאלו, שממרחק 300 ק"מ יכולים לפגוע מהחוף הסורי במתקנים הישראליים. התעשיות הביטחוניות בישראל כבר מפתחות מענה, בין השאר מול סירות מתאבדים: חיישנים תת-ימיים לאיתור צוללנים. "נוכחות בשטח היא שתקבע בסופו של דבר את אספקת הגז הסדירה למדינה, חיל הים וצה"ל יצטרכו לגדול כדי ללמוד כיצד להגן על האסדות", אומר אלוף רם רוטברג, מפקד חיל הים.

ניר דבורי על סיפון הדבור (צילום: חדשות 2)
ניר דבורי על סיפון הדבור | צילום: חדשות 2

לצורך ההגנה דורשים בחיל הים עוד ארבע ספינות סיור עם מערכת ליירוט טילים, כלי שיט לא מאוישים חמושים. גם טורקיה מגבירה את נוכחותה באזור סמוך לספינות ישראליות, בעיקר באזור צפון קפריסין. המצב רגיש, ובצה"ל לא מחפשים להתגרות בטורקים. בקרוב יציעו במשרד הביטחון את חבילת האבטחה, שתעלה לא פחות מארבעה מיליארד שקלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק