אחרי לילה שקט בדרום, שבמהלכו לא שוגרה אף רקטה, חודש הבוקר הירי מעזה: אזעקה נשמעה באשקלון ובסביבתה וזמן קצר לאחר מכן התפוצצה רקטה בשטח פתוח באזור העיר. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. בצה"ל הגיבו בירי ארטילרי לעבר מרחב בית להיה, שממנו שוגרה הרקטה. גורם בכיר בצבא אומר כי המצב ברצועת עזה מוגדר כ"הפוגה ללא מגבלות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

צה"ל לא ביצע הלילה ירי לעבר מטרות חמאס, אך הכוחות בשטח המשיכו בפעילות נגד המנהרות והשמידו שתיים. בצבא אומרים כי הטיפול במנהרות הטרור עומד בפני סיום וכעת על הדרג המדיני להחליט האם לסיים את המבצע, או להרחיב אותו באופן משמעותי.

גורם בכיר בצה"ל מסר כי ביממה האחרונה בוצעו כ-40 תקיפות ברחבי הרצועה. אחת מהן הייתה של חוליית משגרים שנערכה לבצע ירי לעבר ישראל. משעות הערב אמש שורר שקט וישראל ממשיכה לרכז את המאמץ המבצעי מול המנהרות.

"המאמץ העיקרי הוא המנהרות - ב-24 השעות האחרונות הושמדו שתי מנהרות ובמהלך התקיפות אנחנו מגלים נוספות", הבהיר הגורם הבכיר. "מה שחשבנו שמגיע לתוך ישראל הוא באמת כזה. יש מיפוי של המערך הזה והשיטה להריסתו היא הכנסת חומר נפץ פנימה". בצה"ל אומרים עוד כי נמצאו הרבה מאוד בתים ממולכדים באזור שבו פועלים הכוחות והחיילים מצאו תוך סריקות בשטח משגרים ומנהרות נוספות.

דובר צה"ל תא"ל מוטי אלמוז אמר הבוקר: "אנחנו חוזים בהישגים מאוד משמעותיים. שני המערכים הגדולים שחמאס בנה במשך שנים - המנהרות וארסנל הרקטות - נפגעו קשות. חמאס פוגש מציאות אחרת לגמרי בשבועות האחרונים. פגענו משמעותית במחבלים רבים ובמערכי התשתיות של חמאס - זה לא דבר של מה בכך".

ארכיון (צילום: ליאור וענונו ורפאל חיון)
המאמץ לאיתור המנהרות והשמדתן נמשך | צילום: ליאור וענונו ורפאל חיון

שגריר ישראל באו"ם: "תמכו בישראל שנלחמת בטרור"

הבוקר התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם לדון במצב ברצועה. שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור אמר: "חמאס ירה 2,500 רקטות ללא אבחנה על אזרחינו. הוא יורה מבתי ספר ומחביא רקטות והוא לא פועל לבד. אירן וקטאר מממנות אותו. המשוואה פשוטה – אם יהיה שקט בישראל, יהיה שקט בעזה. אני קורא לכם לתמוך בישראל שנלחמת בטרור ומגנה על אזרחיה כפי שהייתם מצפים מהממשלה שלכם להגן עליכם".

רואנדה, הנשיאה התורנית של מועצת הביטחון, הודיעה הבוקר כי ההחלטה שניסחה ירדן קוראת לצדדים לשוב לשולחן המשא ומתן על מנת לסכם על "הפסקת אש מתמשכת והדדית על פי היוזמה המצרית". 15 חברי המועצה אישרו בעל פה את ההצעה, שדורשת מישראל לאפשר את העברת הסיוע ההומניטרי הדחוף לרצועת עזה. "אנו קוראים לישראל ולחמאס לקבל וליישם במלואה את הפסקת האש ההומניטרית עד לתום עיד אל-פיטר ולאחריו", נכתב בהצעה שתובא לאישור סופי בהמשך היום בפגישת המועצה.