גדי איזנקוט (צילום: חדשות 2)
היועמ"ש דורש הבהרות. אייזנקוט | צילום: חדשות 2

אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה דרש השבוע הבהרות בנוגע למינוי סגן הרמטכ"ל החדש האלוף גדי איינזקוט, בשל מועד ההחלטה הסמוך לבחירות, ייפגשו אתו היום שר הביטחון ברק והרמטכ"ל גנץ וינסו לשכנעו לאשר את המינוי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שר הביטחון אהוד ברק הודיע בתחילת השבוע על מינויו של האלוף גדי אייזנקוט לתפקיד סגן הרמטכ"ל, במקומו של האלוף יאיר נווה - בתום כהונתו. ההודעה יצאה רק לאחר סיום בירור מקיף בעניין השלכות מסקנות דוח הרפז על מועמדותו של אייזנקוט לתפקיד. אבל, עוד באותו יום החליט היועץ המשפטי לעכב את המינוי, לאור הנחיות שהוציא לאחרונה לגבי מינוי בכירים בשירות הציבורי לפני בחירות.

ברק והרמטכ"ל רב אלוף בני גנץ יגיעו הבוקר לפגישה עם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, כדי לשכנע אותו לאשר את מינויו של האלוף גדי אייזנקוט לתפקיד סגן הרמטכ"ל.

שר הביטחון כבר הבהיר באיגרת שהעביר ליועץ המשפטי כי לא מדובר במינוי פוליטי, אלא בדרישה של הרמטכ"ל גנץ ובמינוי מקצועי בתוך הצבא, ואישורו של השר פורמלי בלבד. הבוקר ינסו שר הביטחון והרמטכ"ל להבהיר את הדברים גם בפני ויינשטיין.

מדוע החליט היועץ המשפטי לעכב את המינוי?

החלטת היועץ המשפטי לממשלה התקבלה, לאחר שווינשטיין העביר באחרונה הנחיות לגבי הקפאת מינויים בשירות הציבורי בתקופה הקודמת לבחירות, וברוח זו העביר היועץ המשפטי של מערכת הביטחון את ההנחייה. במשרד המשפטים אמרו השבוע כי הם הופתעו לשמוע מהתקשורת על מינויו של אייזנקוט ושזה נתפס בעיניהם כהתעלמות מהוראות היועץ המשפטי לממשלה. לפיכך, הם מסבירים, פנה היועץ לשר כדי לקבל הבהרות בנושא.

החלטת ברק על המינוי התבססה ככל הנראה על דבריו של הרמטכ"ל בני גנץ, שהמליץ בחום על מועמדותו של אייזנקוט לתפקיד, יחד עם אלוף פיקוד המרכז לשעבר, אבי מזרחי. ברק ראיין את השניים לפני מספר שבועות, יחד עם אלוף פיקוד הדרום טל רוסו.

בטרם קיבל ההחלטה, קיים ברק מספר פעולות לבחינת השלכות אפשריות שעשויות להעיב על מועמדותו של אלוף פיקוד הצפון לשעבר אייזנקוט, כתוצאה מדוח הרפז. ברק שהכיר את אייזנקוט כבר בעת כהונתו כראש ממשלה בעת ששימש כמזכירו הצבאי, קיים מספר שיחות אישיות עם האלוף בנוכחות הרמטכ"ל בכדי לתהות על מעורבותו בפרשה מאז הגיע המסמך לידיו. ברק השהה את קבלת ההחלטה בעניין, עד לקבלת הדוח הסופי של מבקר המדינה בו הובהר כי לא נמצא פגם בהתנהלותו של אייזנקוט.