תרגיל העורף הגדול - "נקודת מפנה 5" שהגיע לשיאו היום בשעות הבוקר, הוא הזדמנות טובה ללמוד על מוכנות המגזר הערבי לשעות חירום. הציבור הערבי הפגין אדישות מוחלטת וסירב לשתף פעולה עם הרשויות במהלך התרגול.

בנוסף, התמונה שהתקבלה לגבי מוכנות התשתיות בעיר מדאיגה ביותר: בנצרת ישנם 15 מקלטים בלבד ל-83 אלף התושבים, לעומת העיר מקבילה היהודית נצרת עילית שבה עומדים בפני 53 אלף התושבים 75 מרחבים מוגנים. במהלך האזעקה שנשמעה בנצרת, הפגין הציבור אדישות מוחלטת. מרביתם המשיכו בשגרה היומית ובעבודתם, ואילו אחרים מיהרו למצוא מחסה מתחת למכוניות. תושב העיר אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "במקרה של מצוקה "אללה ישמור עליו".

במהלך מלחמת לבנון השנייה ספגה העיר נצרת מכה חדשה. שלושה מתושביה נהרגו וביניהם שני תינוקות. נתוני המוכנות על המגזר הערבי מצביעים על מציאות מדאיגה במיוחד. בשעת מלחמה או בעת רעידת אדמה אין לתושבי נצרת לאן לברוח.

"חוסר שיתוף הפעולה מצד התושבים מהווה בעיה רצינית"

עלי סלאם, סגן ראש העיר נצרת אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "אלו נתונים מדאיגים מאוד אבל אנחנו לא מיואשים. היום נערך תרגיל העורף הגדול בנצרת , ומנהלי המחלקות בעייריה סבורים שהם מוכנים יותר מהיהודים". לדבריו של סלאם: "נצרת מתרגלת מצבי חירום לעתים תכופות, ואנחנו מתקדמים ומשתפרים".

עם זאת, מציין סלאם בדאגה כי "במלחמת לבנון איבדנו שלושה אזרחים, ביניהם ילדים. התושבים חושבים שזה צחוק אך מדובר בסכנה של ממש. חוסר שיתוף הפעולה מצד התושבים הוא בעיה רצינית בנצרת ובמגזר הערבי בכלל".

"אנו דואגים להכין מקלטים, המסגדים והכנסיות משמשים גם הם כמרחבים מוגנים כמקלט, אבל עם זאת אנחנו עדיין סובלים מחוסר משמעותי במרחבים מוגנים שמתאימים לעתות מלחמות ולאסונות כמו רעידות אדמה", אומר סלאם ומדגיש: "פעלנו כפי שצריך במהלך התרגיל, ניסינו ובדקנו את עצמנו, אני מאמין שפיקוד העורף יעיד על כך שאנחנו מוכנים, אך זה לא משנה את העובדה שלתושבים עצמם לא אכפת וצר לי על זה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק