מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, יאסר עבד-ראבו, הודיע היום (ג'), לאחר 22 ימי לחימה, כי הפלגים הפלסטינים הסכימו לנצור את האש למשך זמן של 72 שעות. למרות זאת, בכירים בחמאס טוענים כי הדברים נאמרו שלא על דעתם וקראו להמשיך במאבק. בינתיים, 40 רקטות נורו מאז שעות הבוקר לישראל. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דובר חמאס בעזה סאמי אבו זוהרי וחבר הלשכה המדינית של חמאס, עיזאת רישאק, השוהה לצד משעל בדוחה, הבהירו כי הצהרת מקורבו של אבו מאזן - אינה מקובלת על הארגון. "הפסקת אש בזמן שישראל ממשיכה בפשעים שלה לא מקובלת", אמרו בכירי חמאס.

בתום התייעצויות עם יו"ר הרשות הפלסטינית ונציגו של יו"ר הלשכה המדינית של חמאס אמר עבד רבו: "לאחר שקיימנו מגעים והתייעצויות עם החמאס והג'יהאד האסלאמי, אנו מכריזים בשם כולם כי אנחנו מוכנים להפסקת אש באופן מיידי והפוגה הומניטרית של 24 שעות. כמו כן אנחנו מתייחסים בחיוב להצעת האו"ם להאריך את ההפוגה ל-72 שעות".

עזה, היום (צילום: רויטרס)
בדרך להפסקת אש? | צילום: רויטרס

בדברים שנשא מוקדם יותר ברמאללה, הטיל הנציג הפלסטיני את האחריות להסלמה על ישראל, וקרא לפעול נגד מנהיגיה במישור המשפטי. "ישראל ממשיכה לבצע פשעי מלחמה נגד העם הפלסטיני ברצועת עזה, נקטנו באמצעים להענישם בפורומים הבינלאומיים", הדגיש עבד ראבו.

"אנחנו קוראים לעם הפלסטיני לגלות סבלנות חרף הכאב. לתת אמון בכך שאנחנו נמשיך לפעול לילה ויום כדי שנעניש את פושעי המלחמה. רצועת עזה ותושביה יישארו סמל להתנגדות", הוסיף עבד-ראבו, המזוהה עם הפתח.

ההריסות ברצועת עזה, השבוע
ההריסות ברצועת עזה, השבוע | צילום:

הדברים נאמרים על רקע התבטאות חריגה של קצין בכיר בצה"ל, שקרא היום לשרי הקבינט לקבל את ההחלטה הקשה האם להסיג את הכוחות מתוך רצועת עזה או דווקא להרחיב את המבצע ולהיכנס עמוק יותר לשטח הנשלט על ידי חמאס. "על הקבינט להחליט האם להתקדם או לצאת מעזה", אמר הקצין הבכיר. "מדובר בימים קריטיים של שלהי המערכה, או היא נסגרת או שהיא ממשיכה".

לדברי הקצין, יכולת ההתאוששות של חמאס תהיה מאוד קשה. "יש הכנות לכל תרחיש אפשרי כולל הכנות לכניסה עמוקה פנימה", הוא הסביר. "ההישגים הישירים קצרי הטווח וארוכי הטווח הם מאוד רבים. אני לא יודע אם נגיע לכל פיר של מנהרה ולכל טיל או רקטה, אבל אני באמת מאמין שאחרי הקיץ החם הזה יבוא סתיו ויגיע הגשם ואז נראה שמצבנו הרבה הרבה יותר טוב".

בהכנת הכתבה השתתף: תמיר סטיינמן