אחמדינג'אד ונתניהו. אין קשר לתקיפה באירן (צילום: AP)
לקראת תקיפה באירן? | צילום: AP

גזרת אירן מתחממת: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק פועלים על מנת לגייס רוב של שרים שיתמכו בביצוע של פעולה צבאית באירן, כד מדווח הבוקר עיתון "הארץ". בידיעה נכתב כי בפורום שרי השמינייה, ישנו כרגע יתרון קטן לשרים המתנגדים לתקיפה, כמו למשל שר האוצר שטייניץ, שצורף לאחרונה לפורום השמינייה על ידי נתניהו, ונראה כי מתנגד לתקיפה. שרים נוספים שמתנגדים כרגע בחריפות לתקיפה באירן הם משה (בוגי יעלון), דן מרידור, בני בגין ואלי ישי, שגם התבטאו בנושא לאחרונה.

אחד השרים בשמינייה טען כי כלל לא התקבלה החלטה בנושא והדיון עודו נמשך. "חייבת להיות הצבעה בקבינט בעניין זה והיא טרם התקיימה", אמר אותו גורם לברק רביד, כתב עיתון "הארץ". גורמים מדיניים מעריכים שגם לדוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם, שיוגש בשבוע הבא, תהיה השפעה גורלית על ההחלטות שיתקבלו בישראל.

בימים האחרונים התבטאו מספר בכירים בממשלה בעניין תקיפה אפשרית באירן אך לא מפורשות. נתניהו אמר כי "אירן גרעינית תהיה איום כבד וישיר על ישראל", ברק רמז עוד יותר אתמול ואמר בוועדת הכספים של הכנסת כי "ייתכן שנצטרך להגן בעצמנו על האינטרסים". מצד המתנגדים נשמעו גם כן קולות בעניין. "מהלך צבאי (נגד אירן) הוא אפשרות אחרונה", אמר השר יעלון.

מרידור: הדיבורים על תקיפה באירן חמורים מהדלפות קם

אין תמונה
מרידור: "הדיון על אירן - שערורייה"

במקביל להצהרות השונות, מזהיר הבוקר השר לענייני מודיעין וסגן ראש הממשלה דן מרידור לכתבת "מעריב" מזל מועלם, מפני ההתבטאויות ה"לא נחוצות", לדבריו, בנושא תקיפה אפשרית באירן. "הדיון הפומבי בנושא אירן - שערורייה", אמר מרידור לעיתון, "הגענו למצב מאוד חמור ולא ראוי", הוא מוסיף ומדגיש כי המצב גרוע יותר מההדלפות של ענת קם.

לסיכום, קורא מרידור לעצור את השיח הפומבי וההתבטאויות בנושא אירן ולשמור על איפוק. "זה פוגע פגיעה חמורה בסדרי הממשל המקובלים. דיון כזה לא יכול להיעשות לעין המצלמות", דברי השר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק