שנתיים אחרי, הפרטים נחשפים: השבועון הגרמני "דר שפיגל" מפרסם הבוקר מאמר מיוחד המגולל, לכאורה, את פרשת תקיפת הכור הסורי על ידי מטוסי חיל האוויר הישראליים, בחודש ספטמבר 2007. כתבי השבועון, אריך פולט והולגר שטרק, חקרו בחודשים האחרונים את התעלומה במדבר הסורי, שם הוקם הכור, וראיינו בין השאר מומחים בנושא.

על פי דיווח השבועון, חשיפת דבר קיומו של הכור נעשתה עוד בשלהי 2006, במהלך פעילות מודיעינית מבריקה של המוסד. מחשב נייד של פקיד ממשלתי סורי בכיר נפל לידי סוכני שירותי הביון הישראליים בלונדון, ואלו, באמצעות תוכנות מתוחכמות מצליחים לחשוף פרטים מרעישים על הכור ועל פעילותו. זאת, לאחר שמידע מקביל הגיע גם מיחידת ההאזנה של חיל המודיעין הישראלי, 8200.

"ראש הממשלה אהוד אולמרט קיבל דיווח מיידי על הפרטים", נכתב בשבועון. במקביל, יחד עם בריחתו של הקצין האירני הבכיר עלי רזע עסכרי, מבינים בישראל ובארצות הברית שאירן מממנת יחד עם קוריאה הצפונית "תכנית סודית ביותר בסוריה".

השבועון מדווח עוד כי אולמרט אישר באוגוסט 2007, כחודש לפני התקיפה, את הוצאתו לפועל של מבצע קרקעי מיוחד על אדמת סוריה - ובו חיילי קומנדו ישראליים הונחתו באזור הכור, ולקחו דגימות של תוואי הקרקע. "בדיקת הדוגמיות הוכיחה שיש במקום פעילות גרעינית", נכתב בשבועון.

"הפצצות היו חזקות מדי"

הכור שהותקף, בסוריה (צילום: חדשות 2)
מה שנשאר מהכור, לאחר התקיפה | צילום: חדשות 2

מכאן, דווח, ניתן האור הירוק לצאת לתקיפה. אולמרט יידע על דבר תוצאות בדיקות המעבדה את היועץ האמריקני לענייני ביטחון לאומי סטיבן הדלי, שנתן אור ירוק לצאת למבצע. "וכך, בספטמבר 2007, יצאו עשרה מטוסי F-15 ממחנה רמת דוד בישראל ל'מבצע בוסתן'", כתב השבועון. "הם ניטרלו תחנת מכ"ם סורית ואחרי 18 דקות הגיעו ליעד. המתחם מופצץ ונהרס - בפצצות שהיו חזקות בהרבה מכפי שהיה נחוץ".

אך המבצע, כך נראה, לא הסתיים במישור הצבאי. על פי הדיווח, התקשר אולמרט מייד לאחריו לראש ממשלת טורקיה רג'ב טייפ ארדואן ומורה לו להעביר מסר לנשיא הסורי בשאר אסד כי "ישראל לא תסבול את הקמתו של מתחם גרעיני חדש".

בישראל הרשמית ממשיכים לשמור על עמימות בכל הנוגע לתקיפת הכור. שנתיים לאחר התקיפה, אף בכיר ישראלי לא אישר רשמית את דבר קיומו, אך גם לא הכחיש.

הווידאופדיה: תקיפת הכור בסוריה 

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק