מאחז פלסטיני ב-E1, ארכיון (צילום: רויטרס)
מאחז פלסטיני ב-E1, ארכיון | צילום: רויטרס

המשטרה פינתה הלילה את המאחז הפלסטיני שהוקם באזור E1: סמוך לשעה שלוש לפנות בוקר הגיעו כמה מאות שוטרים ממחוז שומרון ויהודה של המשטרה והחלו בפינוי המאחז הפלסטיני. הפינוי הושלם בתוך כחצי שעה, ללא נפגעים למי מהצדדים. שלושה פלסטינים נעצרו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ממחוז ש"י של המשטרה נמסר כי במהלך המבצע לפירוק המאחז פונו כ-50 פלסטינים מהמקום, ויחד איתם עוד 12 אנשי תקשורת. בסך הכל נהרסו תשתיות של מבנה מאולתר שהוקם במקום יחד עם שלושה אוהלים.

בתום הפינוי נעצרו שלושה פלסטינים בגין הפרת הצו האוסר על כניסה לשטח צבאי סגור. אחת מהעצורות היא פלסטינית שניסתה לתקוף שוטר. מהמשטרה נמסר כי כנגד העצורים ייפתח הליך פלילי משפטי.

רשויות אכיפת החוק לא פעלו לפנות את המאחז זמן קצר לאחר שהוקם, זאת מכיוון שהמתינו עד לסיום ביקורו של הנשיא אובמה בסוף השבוע. לפלסטינים בשטח הוצב אולטימטום לפנותו עד יום שישי בצהריים - ומשלא פונה, פעלה המשטרה לעשות כן הלילה.

"בכוונתנו לבצע את הפינוי ללא אמצעים (לפיזור הפגנות) וללא שימוש בכוח, אך נפעל בנחישות כלפי מי שייטול חלק בהפרות סדר", נמסר מהמשטרה בטרם הפינוי של המאחז הפלסטיני שהוקם לקראת ביקור הנשיא האמריקני בישראל.

ניסיון פלסטיני נוסף למחות על הבנייה בשטח המחלוקת

זו הפעם השנייה שמוקם מאחז פלסטיני באזור, לאחר שבינואר האחרון הקימו פלסטינים בפעם הראשונה מאחז. לאחר שבית המשפט העליון אישר את הפינוי, המשטרה פינתה את המקום ללא נפגעים גם אז, אך שישה מפגינים נעצרו.

בנובמבר האחרון אישר פורום התשיעייה את בנייתן של 3,000 יחידות דיור מעבר לקו הירוק, לרבות בקטע המחבר בין מעלה אדומים לירושלים (E1). הדבר נעשה בתגובה להכרה באו"ם בפלסטין כמדינה שאינה חברה. ההכרזה הישראלית גררה אחריה גל של גינויים מרחבי העולם. מזכ"ל האו"ם באן קי מון טען כי המהלך מהווה "מכה כמעט אנושה לכל סיכוי לשלום בין ישראל לפלסטינים".