חדשות 2 בעדכוני חדשות מסביב לשעון בתחום ביטחון ישראל. עדכונים שוטפים בענייני צבא וביטחון

ביטחוני

פוליטי-ביטחוני

חדשות
חדשות

ארה"ב לטורקיה: לא נעביר מידע שלכם לישראל

הממשל באנקרה, כך מדווח עיתון טורקי, חושש מהאפשרות שלישראל תהיה גישה למידע מהמערכת להגנה מפני טילים שתוצב בשטחה. בתגובה הרגיעו גורמים בארה"ב כי המודיעין שיתקבל מחיישני המערכת שתוצב - לא יועבר

חדשות 2 | פורסם 25/10/10 10:06

ארדואן - ימות בתוך שנתיים? (צילום: AP)
הם מפחדים? ראש ממשלת טורקיה ארדואן
צילום׃  AP
זקוקים לזריקת הרגעה: ארה"ב הבטיחה לטורקיה כי המידע ממערכת להגנת טילים שתוצב בשטחה לא ידלוף ויגיע למדינות שאינן שייכות לברית נאט"ו, ובהן ישראל - כך מדווח היום העיתון הטורקי "אל-זמאן".

על פי הפרסום, הביעו גורמים בממשל באנקרה חשש מפני האפשרות שלארצות מחוץ לברית תהיה גישה למודיעין שייאס, באמצעות חיישני המערכת שעתידה נאט"ו להציב בטורקיה. בתגובה, כך מסרו מקורות לעיתון, הרגיעו האמריקנים ופסלו את האפשרות בתוקף.

למרות שהטורקים לא סירבו באופן רשמי לבקשת ארה"ב להציב את מערך הטילים, מודאגים במדינה כי הצעד עלול לפגוע ביחסיה המתחממים עם אירן ומתעקשים כי טהרן אינה מהווה סכנה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

תגיות: טורקיה   ארה"ב   מידע   ישראל   נאט"ו   טילים  

חדשות 2

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן