בעקבות הדיווחים בימים האחרונים, מגיעה פרשת "עופרגייט" לכנסת. בשעה 15:00 תקיים ועדת הכלכלה דיון מיוחד בפרשה - אלא בשבל רגישות ביטחונית, הדיון ייערך בדלתיים סגורות.

"הסיפור הזה הופך להיות משהו מורכב, מסובך ורגיש יותר ממה שחשבנו, וממה שנחשף עד הרגע לציבור", אמר הבוקר יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה הכהן(הליכוד), בשיחה עם חדשות 2 עוד טרם ההחלטה על קיום הדיון בדלתיים סגורות. "ועדת הכלכלה אחראית אמנם על נושאי סחר, אך נושאים ביטחוניים זה לא בדיוק המגרש שלה. כדי לקיים דיון אמיתי לפי הנתונים שאספתי, נצטרך לשאול שאלות קשות מבחינת הרגישות הביטחונית שלהן".

"יש לי הסמכות לקיים דיון בדלתיים סגורות אבל אז יתחילו להתעורר ספקולציות, למה ועדת הכלכלה סגרה את הדלתות שלה בפני התקשורת והציבור, מה שאלו ומה נאמר שם בפנים. הדינמיקה הזו יכולה לגרום נזק לביטחון המדינה, ואנחנו באנו לעזור לאינטרסים של ישראל", לדברי ח"כ שאמה הכהן.

"יש החלטות קשות בועדת הכלכלה, אבל הן החלטות כלכליות ואתה מקבל אותן בסבירות", הוסיף ח"כ שאמה הכהן. "בהחלטות של ביטחון זה משחק של אפס טעויות – אני לא מוכן לטעות בביטחון המדינה. אני רוצה לציין שאף אחד, שום גורם לא מממשלת ישראל ולא מכיוון האחים עופר, לא מעורב בהחלטה או בלחץ אם לקיים את הדיון או לא".

משפחת עופר: "מכבדים את הודעת רה"מ"

בינתיים משגרת משפחת עופר הבהרה לדברים שמסרו מקורביה לכאורה בימים האחרונים, לפיהם הפעילות באירן אושרה ע"י גורמים בכירים בישראל. "אנו מבקשים להדגיש כי אנו מכבדים את הודעות משרד ראש הממשלה ומשרד הבטחון מאתמול", נמסר ממשפחת עופר. "אמירות של מקורבים לכאורה למשפחה בפרשה זו, אינן על דעת המשפחה ובוודאי שאינן מקובלות עלינו, וצר לנו שהובאו כך".

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק התנערו אמש לחלוטין מאחריות לנושא. "לא אישרנו לאף אוניה לעגון באירן", אמר נתניהו. ברק הוסיף כי ראוי שמדינת ישראל תאכוף על עצמה את ההגבלות שהיא מנסה לשכנע בהן את העולם כולו. תמיכה לא צפויה ואולי רמז למהות הפעילות, קיבלה משפחת עופר דווקא מראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, שאמר אתמול: "נראה לי שמוציאים את הדברים מפרופורציות; זהו, לא אומר יותר. נראה שיש כאן הגזמה בכל התיק הזה".

"חברה נוספת של קבוצת עופר עגנה באירן"

ובינתיים, הבוקר מתברר כי לא רק מכליות של חברת "טנקר פסיפיק" עגנו בנמלי אירן, כי אם גם ספינה של חברת "זודיאק" הנמצאת גם היא בבעלות קבוצת עופר, מעסיקה אלפי עובדים וספינותיה שטות בין היתר עם דגלי בריטניה וליבריה, שהתה באירן.

העיתון "כלכליסט" מדווח כי הספינה YM Kaohsiung עגנה בנמל "בנדר עבאס" באירן ב-7 בפברואר השנה; גם הספינות "Stanley Park" ו-"Springwood" עגנו באירן בשנים האחרונות.

זודיאק, חברה פרטית בשליטת משפחת עופר, מנוהלת מלונדון ושולטת בצי אניות ומכליות המשמש למגוון עבודות הובלה. בין היתר מחזיקה החברה במיכליות כימיקלים, אניות להעברת רכבים ואניות להעברת מכולות.

במקביל, המפקח על הבנקים בבנק ישראל החליט לבדוק את פרשת הסחר של משפחת עופר עם אירן, בשל ההחזקה הקיימת של משפחת עופר בבנק מזרחי טפחות - כך דווח הבוקר בגלי צה"ל. על פי הדיווח, החל הבנק בבדיקה בשל התפוצצות פרשת הסחר של משפחת עופר עם אירן, שכן חברת "עופר נכסים" מחזיקה ב-19.75% ממניות בנק מזרחי טפחות בשווי של 1.6 מיליארד שקלים.

בתרחיש הקיצוני ביותר, אם אכן יתברר בסופו של דבר שמשפחת עופר פעלה בניגוד לחוק הישראלי כשסחרה עם אירן, תחויב משפחת עופר למכור את מניותיה בבנק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק