ההסתננות מהגבול הדרומי נעצרה לחלוטין: משרד הפנים פרסם היום (א') נתונים, שלפיהם לא נכנס אף נתין ממדינות אפריקה לישראל במהלך החודש האחרון. במקביל, 168 מסתננים עזבו את הארץ באוגוסט במסגרת נוהל "עזיבה מרצון".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

נתונים המעודדים בולטים במיוחד לעומת הנתון שלפיו בחודש אוגוסט בשנה שעברה נכנסו 193 מסתננים לישראל. "הנתונים מעידים על בלימת ההסתננות לישראל דרך הגבול המצרי", אמר שר הפנים גדעון סער.

במשרד הפנים מבהירים כי עזיבת המסתננים נעשתה בהתאם לנוהל שאושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה ובהתאם לתהליך שנקבע על ידו. "אנחנו מתקדמים מיום ליום במימוש המדיניות של הממשלה להשבת מסתננים בלתי חוקיים לארצות מוצאם או למדינות שלישיות. כל חודש יש בישראל פחות מסתננים בלתי חוקיים. עם התחלת היציאה בנתיב נוסף - מדינה שלישית- מספר המסתננים הבלתי חוקיים שיצאו מרצון ילך ויגדל", הוסיף סער.

ארגוני זכויות האדם נגד התיקון לחוק (צילום: חדשות 2)
ארגוני זכויות האדם נגד התיקון לחוק | צילום: חדשות 2

קצב יציאת המסתננים: 2,000 עד 3,000 בשנה

בשבוע שעבר, לאחר שאושר גירוש המסתננים למדינה שלישית, אמר השר סער כי ההסתננות נבלמה על ידי בניית הגדר בגבול ישראל מצרים, וגם על ידי חקיקה שנועדה למנוע את הכדאיות הכלכלית של הגירת עבודה בלתי חוקית.

עם זאת, הדגיש סער כי בישראל עדיין שוהים עשרות אלפי מהגרי עבודה, שראוי למנוע את כדאיות שהייתם באמצעות תמריץ כלכלי שלילי, דוגמת התקנות שאושרו בוועדת הפנים של הכנסת. שר הפנים העריך שמדי שנה קיים מחזור חלפנות של שני מיליארד שקלים בדרום תל אביב, מתוכם כ-700 מיליון שקלים המגיעים ממהגרי העבודה המנסים להלבין את כספם ולהעבירו באמצעות פעילות חלפנים ובלדרים אל ארצות המוצא שלהם.

ארכיון (צילום: לע"מ)
הגדר מנעה את המשך המעבר, גבול מצרים | צילום: לע"מ

סער הדגיש כי התקנות נועדו לבלום את תופעת הלבנת הכספים והוסיף כי כיום עומד קצב יציאת המסתננים על 2,000 עד 3,000 בשנה. סער אמר כי התקנות ימנעו הוצאת כספים שוטפת של המסתננים שנשארו בארץ, אך יאפשרו להם להוציא את כספם עם יציאתם. לדבריו, לאחר החגים תצא קריאה מסודרת לחלק מאוכלוסיית המסתננים ליציאה מרצון ולאחר פרק זמן מסוים, אלו שלא ייצאו יהיו נתונים לסנקציות של ביטול אישורי שהייה ואכיפת איסור העבודה הן על המסתננים והן על מעסיקיהם.