היועץ המתפטר מגיב לראשונה: עוזי ארד, היועץ לביטחון לאומי לשעבר, הגיב היום לראשונה בנושא הפרשה שהביאה, לכאורה, לעזיבתו את התפקיד. ארד, שהגיע להרצאה בבית חיל האוויר בהרצליה, במסגרת הכנס השנתי לביטחון לאומי של מכון פישר למחקר אסטרטגי, אמר למצלמות חדשות 2: "הדברים יתבררו בהשקט ובבטחה", והוסיף: "אני לא רוצה להוסיף אף מילה, הדברים יתבררו".

ראש מכון פישר, תא"ל (מיל') אסף אגמון, הציג את ארד כך: "עוזי הוא איש שניתן לכבד את מילתו, וכולנו יודעים שהתקופה האחרונה אינה קלה עבורו", אמר אגמון והוסיף: "לפי הקודים שלנו, אנחנו לא נוטשים אנשים, בטח כאשר איננו יודעים את העובדת, בטח שכל אחד מרגיש גיבור לסקול באבנים בראש חוצות איש ציבור".

ההדלפה שעוררה את הסערה

הקלטה של היועץ לביטחון לאומי לשעבר, עוזי ארד, מדליף מידע חסוי על יחסי הגרעין האזרחיים שבין ארצות הברית לבין ישראל היא שהפנתה כלפיו את האצבע המאשימה - כך נחשף בשבוע שעבר במהדורה המרכזית של חדשות 2.

החקירה שנמצאת במוקד הסערה נוגעת למידע שפורסם בעניין ההבנות הרגישות שהתגבשו בין ירושלים לבין וושינגטון בביקורו של ראש הממשלה שם ביולי 2010, שלפיהן הוחלט על שדרוג הקשר הגרעיני האזרחי בין שתי המדינות. פרטים בנושא התפרסמו למחרת בערוץ 2 באישור הצנזורה, ועוררו כעס רב בבית הלבן על עצם הדלפתם לכלי התקשורת.

באותו הנושא עסקו מטעם לשכת ראש הממשלה שני פקידים - רון דרמר ועוזי ארד. שניהם נלקחו לבדיקת פוליגרף שהעלתה כי הם דוברי אמת, אך אותה ראייה מוקלטת של ארד שהיא שהביאה בסופו של דבר להבנה כי הוא האחראי לתקרית. יש להדגיש כי לא מדובר במהלך מתוכנן שנעשה בכוונת זדון, אלא בפליטת פה - בעלת משמעות חמורה.

עזב את התפקיד לפני שדווח לראש הממשלה

ב-10 בפברואר האחרון זימן היועץ המשפטי של שב"כ את ראש הממשלה נתניהו לפגישה חשובה, שבה בישר לו כי התקבל מידע חדש הקושר את ארד להדלפה. ראש השירות דאז, יובל דיסקין, היה באותה העת בחופשה משפחתית, ומכיוון שרצה למסור לראש הממשלה בעצמו את פרטי הפגישה פנים אל פנים, נקבע פגישה בין השניים ליום ראשון, 13 בפברואר.

אלא שבאותו הבוקר, התפרסם כי ארד צפוי לפרוש מתפקידו לטובת מינוי לשגריר בלונדון, מהלך שסוכל בהמשך על ידי שר החוץ אביגדור ליברמן. הדיווחים גרמו לתדהמה הן בשב"כ והן במשרד המשפטים, על "צירוף המקרים" המפתיע.

ראש הממשלה נמנע מלגנות את ארד בפומבי

בעקבות השתלשלות הפרשה, התפטר ארד מתפקידו וקיבל על עצמו את האחריות המיניסטריאלית לדברים, כמי שממונה על מה שמותר היה לפרסם ובעיקר על מה שלא. ההחלטה שלא להעמידו לדין פלילי בגין הפרשה התקבלה בשל ההתפטרות ומכיוון שמדובר, כאמור, בפליטת פה שלא נעשתה בכוונת זדון.

בלשכת ראש הממשלה ניסו לעכב עד הרגע האחרון את פרסום פרטי הפרשה. עם זאת, אישרו שם כי ארד ביקש לעזוב את תפקידו עוד טרם החלה החקירה. כשהוחלט על החקירה השנייה בנושא, לא פיטר נתניהו את ארד והאחרון היה זה שביקש לעזוב. ראש הממשלה נמנע מלהעניק גיבוי פומבי לארד כשהתיאורים מסביב תיארו אותו כמעט כמרגל. הסיבה לכך הייתה חשש שמהלך כזה עשוי להביא להמשך העיסוק התקשורתי בפרשה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק