מחר בשעה 8:00 יסתיימו שלושת ימי ההפוגה הזמנית שעליה הסכימו ישראל וחמאס, והערב (ה') מציב ארגון הטרור אולטימטום שמעמיד בספק את הארכתה של הפסקת האש. דובר הזרוע הצבאית של חמאס, אבו עוביידה, איים כי הארגון יחדש את ירי הרקטות "אם ישראל לא תסכים עקרונית להקמת נמל בעזה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הוא שלח מסר מאיים לישראל ואמר כי "כל החלטה ישראלית לפלוש שוב לרצועה משמעותה הרס צה"ל. אנו מוכנים להתחיל מחדש את המערכה וללכת למלחמת התשה ארוכה. ההתנגדות מסוגלת בעזרת אללה וכוחו לכפות את תנאיה ואת תנאי העם על האויב הציוני. נהפוך את הטנקים של האויב למשחק בידי עזה".‬

אבו עוביידה הזהיר כי הארגון עלול לגרור את ישראל ל"מלחמת התשה ארוכה שתשבש את החיים ואת השגרה בנמל התעופה בן גוריון" או לגרור את צה"ל למערכה יבשתית רחבה עם נפגעים רבים.

טנק מרכבה (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס, חדשות)
הלחימה תחודש? | צילום: רויטרס, חדשות

"לא נסכים לעולם שהמערכה תסתיים מבלי שתופסק התוקפנות בכל צורותיה ויהיה סיום אמיתי של המצור", הדגיש דובר הזרוע הצבאית של חמאס. "הביטוי הכי ברור לכך יהיה הקמת נמל. מבלי השגת מטרה זו אנחנו בעצם מזלזלים בקורבנות שהעם הפלסטיני הקריב במערכה".

בכיר חמאס עיזת א-רישק, שלוקח חלק בשיחות בקהיר, אמר כי המסר של גדודי עז א-דין אל-קסאם הגיע לאזני המשלחת הפלסטינית והבהיר כי הם רואים את הדברים "עין בעין". בזרוע הצבאית דרשו מהמשלחת הפלסטינית להפסיק את המשא ומתן ולעזוב את קהיר אם לא תהיה היענות לדרישות.

האיום הגדול: חמאס בעזה. ארכיון (צילום: רויטרס)
לוחמים משקיפים לעבר עזה | צילום: רויטרס

גורם מדיני: "לא מזלזלים באיומי חמאס, ירי ייענה בתגובה קשה"

מוקדם יותר היום אמר גורם מדיני כי בישראל "לא מתייחסים בזלזול לאיומי חמאס שלא להאריך את הפסקת האש, אבל ירי לעבר ישראל ייענה בתגובה קשה". הדברים הללו מגיעים על רקע איומי חמאס לחדש את הירי מחר בשעה 8:00 בבוקר, אם לא תושג התקדמות במגעים שמתנהלים בקהיר.

בלילה חזרה לישראל המשלחת מטעם ראש הממשלה, שבה חברים ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון עמוס גלעד, ראש השב"כ יורם כהן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יואב (פולי) מרדכי וראש אגף תכנון בצה"ל, אלוף נמרוד שפר. חברי הצוות דיווחו לראש הממשלה ולשר הביטחון על התקדמות המגעים בקהיר.

מהדיווחים עולה כי יש פער בין דרישות חמאס לגישה המצרית, מה שמייצר תחושת מצוקה בקרב המשלחת הפלסטינית. לטענת גורמים מדיניים, יש להתייחס ברצינות לאיומים שמשגר חמאס, אם כי לא מן הנמנע שמדובר באיום שנועד לשפר עמדות במשא ומתן.