המשוואה: יש שקט, יש כלכלה (צילום: חדשות 2)
כ-50 טון ציוד לעזה במהלך המבצע | צילום: חדשות 2

על אף המצב הביטחוני המתוח והמשך ירי הרקטות, ממשיכה ישראל להעביר לעזה כמויות גדולות של ציוד רפואי, מזון וציוד הומניטרי. מאז תחילת המבצע הצבאי הוכנסו לרצועה לא פחות מ-1,866 משאיות שנשאו ציוד במשקל כולל של קרוב ל-50 אלף טון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הנתונים, שיפורסמו מחר בעיתון "במחנה", הוכנסו משטח ישראל לרצועת עזה 1,251 משאיות מזון, 106 משאיות ציוד רפואי, 220 משאיות של ציוד הומניטרי ו-289 משאיות הנושאות מזון לבעלי חיים. מלבד הציוד שהועבר על ידי ישראל, גם ארגונים בינלאומיים העבירו 534 משאיות של ציוד סיוע.

"אחת המשימות המרכזיות הייתה לקיים מאמץ אזרחי הומניטארי, כדי למנוע משבר בעזה ולשמר את הלגיטימציה של צה״ל", הסביר סגן מפקד יחידת תיאום הפעולות בשטחים, תא"ל גיא גולדשטיין. "המאמץ כלל העברת משאיות עם עשרות אלפי טונות של סחורות הומניטאריות לאורך כל ימי המבצע. זה חריג לעומת מבצעים קודמים, מתוך ההבנה שיש צורך למנוע משבר הומניטרי. בסופו של דבר אנחנו צבא מוסרי שנלחם בחמאס, לא באוכלוסייה", הוסיף תא"ל גולדשטיין.

אונר"א: עזה צריכה עוד 40 מיליון (צילום: AP, חדשות)
"אונר"א האכיל יותר ממיליון בני אדם" | צילום: AP, חדשות

"הסיוע החזיק את תושבי עזה בחיים"

"בכל פעם שנפלו טילים או פצמ"רים במעברים עצרנו זמנית לאותו יום את העברת הציוד", סיפר סגן ראש מנהלת התיאום והקישור בעזה, סא״ל אורן האס. "כאשר התחילו נפילות באזור המעבר, הנציגים הפלסטינים שמגיעים לקחת את הסחורות היו חוזרים מהר לרצועה כדי לא להיפגע".

"הובהר פעם נוספת עד כמה הרצועה תלויה בארגונים בינלאומיים, ובאונר״א במיוחד", הוסיף סא"ל האס. "בעוד שחמאס השקיע את עיקר כספו בנשק, אנחנו סייענו לאונר״א והוא זה שהחזיק את תושבי עזה בחיים. הם האכילו ודאגו למחסה עבור למעלה ממיליון בני אדם ברצועה".

מלבד העברת הסחורות המשיכה ישראל במתן סיוע הומניטרי לרצועה - 415 חולים ופצועים תושבי רצועת עזה הועברו לטיפול רפואי בבתי חולים בירדן וישראל. במעבר ארז אושרה כניסתם הרגלית של 248 חולים מהרצועה, נוסף לעשרות מטופלים שהועברו לבית חולים השדה שהוקם במעבר ארז.