אילוסטרציה (צילום: AP)
החיילת לא הייתה אמורה להסתער | צילום: AP

לאחר שתחקיר האירוע בגבול מצרים בו נהרג רב"ט נתנאל יהלומי העלה כי לוחמת גדוד "קרקל" שזיהתה ראשונה את המחבלים ודיווחה, ברחה והסתתרה, מבהירים גורמי צבא: "לא היה מצופה ממנה להסתער".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גורם בצה"ל שדיבר עם חדשות 2 באינטרנט אמר כי לא נערכו אחרי הלוחמת חיפושים. "היא לא נדרשה להסתער כי לא הייתה בקו מגע". הוא התייחס ללוחמת שהסתערה והרגה מחבל ודחה הטענות, לפיהן בצה"ל הפנו את תשומת הלב אליה וניסו להשתיק את סיפור חברתה שהסתתרה. "לא התרברבנו בהצלחה ולכן לא נתנו לראיין את הלוחמת".

מדובר צה"ל נמסר כי "לאור העובדה שהאירוע נמצא בתחקיר על ידי המפקדים לא נתייחס לחלקי דיווח מהאירוע שהגיעו בצורה זו או אחרת. חלקים אלה אינם משקפים את האירוע במלואו ועושים עוול לחיילים שהשתתפו בו. לכשיסתיים התחקיר, יוסקו המסקנות הנדרשות".

"גברים יכולים היו להגיב באותה צורה"

ראש מערך בריאות הנפש בחברת מד"ן, אל"מ במיל' פרופ' חיים קנובלר ששימש כראש מערך בריאות הנפש בצה"ל, הסביר בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט כי בכל אירוע כזה חלק מהאנשים יגיבו בצורה כזאת וזה נחשב לתגובה תקינה אם היא חולפת תוך 48 שעות.

"תגובה מוכרת", פרופ' קנובלר (צילום: בריאות הנפש מד"ן)
"תגובה מוכרת", פרופ' קנובלר | צילום: בריאות הנפש מד"ן

"ההופעה של סימנים שמשפיעים על התפקוד באירוע כזה לא נחשבים בשתי היממות אחרי האירוע. האנשים שזה קורה להם הם נורמליים שמגיבים בצורה נורמלית לסיטואציה לא נורמלית", אמר.

לדברי, פרופ' קנובלר, "רוב תגובות הקרב שאנו מכירים הם של גברים. זה שקרתה כזאת תופעה לחיילת לא אומר שהן מועדות לתגובות כאלה יותר מחיילים בנים. גברים היו מגיבים לעתים באותה צורה. נשים מוכנות לדווח על מצוקה יותר מאשר גברים".