מח"ט חברון אל"מ גיא חזות מכיר את העיר, שמייצגת אולי את הסכסוך הישראלי פלסטיני יותר טוב מכל מקום אחר, נכנס אל יומו האחרון בתפקיד. מה התפקיד? לשמור על השקט, בעיר הכי משוגעת בעולם.

חזות בן 41, נולד ביבנה וחי ברגבה. אחרי התפקיד הקשה הזה - הוא יצא ללימודים במכללה לביטחון לאומי. "המציאות שהחלה לפני ארבע שנים אז נכנסו חזרה מנגנוני הביטחון לשלוט בשטח הפלסטיני מאוד הרגיע את הטרור של חמאס. המצב היום הרבה יותר טוב ושקט בהשוואה ללפני שלוש, ארבע וחמש שנים", אומר אל"מ חזות.

"לא בכדי נאמר שכשמחבל חולם על להרוג ישראלי, כבר בבוקר צה"ל עוצר אותו", הוא מוסיף. האח הגדול הוא המציאות בחברון: העיר הוצפה במצלמות אבטחה, גם בחלקים הישראליים וגם בחלקים הפלסטינים. חזות לא רואה בעין יפה את העלייה לרגל מאירופה לחברון של פעילי שמאל קיצוניים מאירופה.

"בכל מדינה אחרת היו מגרשים את האנרכיסטים"

"הם אנרכיסטים, מייצרים לא מעט פרובוקציות, באים להשחיר את פניה של המדינה. באירוע שצולם בבקעה - כל הצעירים האלה גרים בחברון. קשה לי שהמדיניות שלנו כלפיהם לא קשוחה מספיק. בכל מדינה מתוקנת הם היו מגורשים מהארץ אחרי שהם מכים חייל, פה הם מורחקים לחודש ולא יותר מזה. המעורבות הבינלאומית מזרימה כספים למקום לא טוב ולאירועים שיכולים להיות מנוגדים לאינטרסים של מדינת ישראל".

סיור אחרון בעיר האבות עם אל"מ חזות (צילום: חדשות 2)
"אם להישאר - יוחלט בקלפי". המח"ט היוצא | צילום: חדשות 2

גם על המתיישבים הישראלים יש למח"ט היוצא ביקורת. "יש כמה שלא שומרים על החוק אצלנו, זורקים בקבוקי תבערה לעבר הפלסטינים". כשהוא נזכר בטבח של גולדשטיין ב-1994, חזות חושב שהרוצח חילל את מערת המכפלה לנצח. "יש מתנחלים שמסכימים איתו - אני מתעב אותם". כולם מתעדים: הפלסטינים, האירופאים וגם המתנחלים. "אני צריך להזכיר לחיילים שלי שהם כל הזמן מתועדים", חזות מדגיש.

אם חברון מייצגת את הסכסוך כולו, אז במערת המכפלה אפשר ממש לגעת בו. דרכי הגישה למערה נפרדות, הדלתות משוריינות. המערה לרוב מחלוקת, לבד מ-10 ימים בשנה שמחולקים לכל דת, ליהודים ולמוסלמים בלבד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק