מי שהגיע לביקור בקיבוץ נחל עוז בסוף השבוע יכול היה לחזות ברובוט שמאבטח את גדר היישוב ומסייר לאורכה. כעת, כשביישובים בעוטף עזה אין אבטחה של חיילים, בוחנים התושבים פתרונות יצירתיים לבעיית האבטחה. 

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדובר ברובוט אוטונומי מתוצרת חברת "תעשיות רכב רובוטי" הישראלית, שנשלט מרחוק, נושא מצלמה ואמצעים לפיזור הפגנות, ויכול להחליף את השומרים בתפקידי זיהוי חדירות והתרעה מפני מפגעים. בעתיד הוא גם יוכל להיות חמוש.

"הרובוט הוא חלק מהנושא של חיסכון בעלויות", אמר יוסי וגנר, יו"ר ועדת החירום והביטחון של נחל עוז. "אנחנו מעוניינים שהוא ידע לעשות מסלול קבוע מנקודה לנקודה ולהגיע לנקודות תצפית באזור". 

יאבטח היישובים? (צילום: חדשות 2)
יאבטח היישובים? | צילום: חדשות 2

הוצאת האבטחה וההחלטה לפנות את בסיס צה"ל בכפר עזה הדאיגה את התושבים, והם מיהרו לשגר מכתב למפקד פיקוד הדרום, האלוף סמי תורג'מן.

"נוכחות החיילים הייתה במשך כל השנים רכיב משמעותי בחוסן התושבים אל מול הר הגעש העזתי", כתבו. "ההחלטה לפנות את הבסיס הצבאי הממוקם כמעט 30 שנים בתוך קיבוץ כפר עזה היא טעות נוספת המצטרפת למגמה מדאיגה של צמצום מרכיבי הביטחון ביישובים הסמוכים לגבול".

רובוטים מאבטחים פועלים זה מכבר מסביב לגדר המערכת ברצועת עזה. הדבר מצמצם את סיכויי ההיפגעות של החיילים. בצה"ל הבינו שלא רק ביטחון, אלא גם תחושת ביטחון בקרב התושבים היא חשובה - ולכן הגבירו את הסיורים בתוך היישובים. כמו כן, נוספו מצלמות ואמצעי תצפית והתרעה כדי לאתר ניסיונות חדירה ופיגועים.