"כולם יכולים", סגן מאיה (צילום: אתר חיל האוויר)
"כולם יכולים, גם בנות", סגן מאיה | צילום: אתר חיל האוויר

שוהם בשמיים: ביום חמישי הקרוב תצעד על מגרש המסדרים בבסיס חצרים סגן מאיה בת ה-23, בת היישוב, ותשובץ כנווטת תובלה לאחר שסיימה את קורס הטיס מספר 164 בחיל האוויר.

"אני שמחה מאוד שאני מסיימת את הקורס ואני שלמה עם עצמי", אמרה סגן מאיה לאמה. "גם בנות יכולות ולא רק בנים, זה לא קשור למין - זה באמת אפשרי". מאיה צלחה את הקורס לאחר שלמדה תואר ראשון בפוליטיקה וממשל, וביום חמישי תגיע משפחתה לטקס המרגש והמסורתי. "היא לא תמיד רצתה להיות טייסת, אלא קיבלה זימון למיונים והתקבלה", סיפרה אמה בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "היא מאוד מוכשרת והיא מרוצה מהבחירה שלה בקורס. זה קורס מתיש מאוד ומחייב והיא מאושרת שהוא נגמר".

במשפחה הכינו מבעוד מועד חולצות אותן ילבשו כשיגיעו לטקס, עם הכיתוב We Can Do It. "המסר בחולצה הוא הפמיניזם - כי גם בנות יכולות", מציינת אמה. "אני מאחלת לה רק טוב, וזה באמת מאוד מיוחד כי אין הרבה בנות שמסיימות את הקורס". למעט סגן מאיה, בשוהם יכולים להיות גאים כשעוד שני בוגרי הקורס הנוכחי יסיימו אותו בהצלחה - סגן רועי וסגן אופיר.

מחצית מהבוגרים - ילדים אמצעיים

מבט בנתונים הסטטיסטיים של טייסי חיל האוויר החדשים מראה שכדי להיות טייס בחיל האוויר צריך להיות ברוב המקרים יליד הארץ, עירוני ובוגר מגמה ריאלית. מהנתונים עולה כי את הקורס הקרוב יסיימו רק שתי נשים, אחת נווטת תובלה והשנייה נווטת קרב, לאחר שהפעם אף חיילת לא סיימה את הקורס כטייסת.

רוב מכריע של הבוגרים - 65% - הם עירוניים, 14% מגיעים מיישובים קהילתיים, 9% ממועצות מקומיות, 6% ממושבים ו-6% מקיבוצים. רוב הבוגרים הם בני 21, כשהמבוגר ביותר הוא בן 25. מבין הבוגרים, 39% הם בוגרי תנועות נוער, 15% שירתו שנת שירות לפני גיוסם ו-9% למדו במכינה קדם צבאית.

מחצית מהבוגרים הם ילדים אמצעיים במשפחתם, 32% הם ילדים בכורים ורק 18% ילדי זקונים. בהשכלתם התיכונית 91% למדו במגמה ריאלית או במגמה ריאלית-הומאנית משולבת, ורק 9% למדו במגמה הומאנית. העדפותיהם בתיכון המשיכו לתוך קורס הטיס, שמחייב לימודים לתואר ראשון: 89% למדו כלכלה, מחשבים או מערכות מידע במהלך הקורס, ורק 6% העדיפו ללמוד פוליטיקה וממשל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק