ארכיון (צילום: AP, חדשות)
הירי נמשך בצל ההפוגה | צילום: AP, חדשות

בעוד מבצע "צוק איתן" נכנס ליומו ה-28, החלה בשעה 10:00 בבוקר הפוגה הומניטרית חד-צדדית עליה הודיעה ישראל על מנת לאפשר לפלסטינים ברצועת עזה לפנות פצועים מאזורי הלחימה. הפלסטינים טוענים בתוקף כי הם אינם מחויבים לנצור את האש כל עוד חיילי צה"ל נמצאים בשטח הרצועה. במקביל, הירי לעבר יישובי הדרום נמשך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי ההודעה של מתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף יואב (פולי) מרדכי, הפסקת האש ההומניטרית תיושם בכל שטחי הרצועה פרט לאזור שממזרח לרפיח, שם עדיין מתנהלת לחימה. האלוף מרדכי הדגיש שאם תופר הפסקת האש באזורים שעליהם התייחס, צה"ל יגיב בעוצמה.

היערכות בצה"ל לקראת יום העצמאות והאירווי (צילום: AP, חדשות)
כיפת ברזל, ארכיון | צילום: AP, חדשות

דובר חמאס סאמי אבו זוהרי, הגיב בביטול לדברי מרדכי ברשת הטלוויזיה "אל-אקצה" של החמאס ואמר כי הארגון לא הסכים להפוגה ההומניטרית עליה הכריז הצבא. "הישראלים הכריזו על הפוגה הומניטרית באופן חד-צדדי, על מנת להסיט את תשומת הלב ממעשי הטבח של כוחות הכיבוש", האשים אבו זוהרי.

"אם מישהו חורג - צריך לטפל בזה" (צילום: רויטרס, חדשות)
אמש: צה"ל נסוג משטחים ברצועה (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

לאחר לילה שקט באופן יחסי חידש הבוקר חמאס את הירי מעזה לעבר ישראל. אזעקות נשמעו באשדוד, באשקלון וביישובי הסביבה, מערכת כיפת ברזל יירטה את מרבית הרקטות, היתר נפלו בשטחים פתוחים ללא נזק או נפגעים.

במהלך הלילה תקף חיל האוויר 24 יעדי טרור ברחבי הרצועה. מפקד הגזרה הצפונית בג'יהאד האסלאמי, דאניאן מנסור, חוסל באחת התקיפות הללו. על פי השב"כ, מנסור עסק בהכוונה של ירי רקטות לישראל. גם הטיפול במנהרות נמשך, כשבמהלך היממה האחרונה חשפו הכוחות ברצועה עוד שתיים נוספות והן תטופלנה במהלך היום.‎

התושבים הוזהרו. תקיפה ברצועה (צילום: AP)
עזה מופגזת, ארכיון | צילום: AP

הפעילות במנהרות מתרחשת במקביל לנסיגת כוחות צה"ל אל קווי הגנה אחוריים יותר בשטח הרצועה. טבעת ההגנה סביב יישובי עוטף עזה צפויה להישאר במקומה עוד זמן רב והיא תכלול אבטחה משמעותית מאוד ביישובים הסמוכים לגדר הגבול, וזאת במטרה להחזיר את תחושת הביטחון והאמון של התושבים. גורמים בצה"ל מדגישים כי הלחימה עוד רחוקה מלהסתיים וכי הפעילות נגד החמאס נמשכת.

במקביל, בקהיר נמשכים המאמצים הבינלאומיים להשגת הסכם הפסקת אש. למרות שאין במצרים עוד נציגים מישראל, הפלסטינים מנסים לגבש בינם לבין עצמם את המתווה שיהיה מקובל על המצרים. כעת מבקשים נציגי החמאס לקבל מספר תנאים, חלקם נשמעים דמיוניים, כגון הסרה מוחלטת של המצור, הקמת נמל ימי ושדה תעופה ופתיחת המעברים לאנשים ולסחורות.