איום אמיתי או טקטיקת מו"מ? נתניהו (צילום: רויטרס)
"הקנאות חשובה לאירנים מהישרדותם". נתניהו | צילום: רויטרס

ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך במערכה ההסברתית נגד אירן: בריאיון מיוחד שהעניק לתוכנית "פגוש את העיתונות" ברשת NBC האמריקנית, וישודר במלואו הערב, טוען נתניהו כי אירן מובלת על ידי הנהגה קיצונית "באופן בלתי רגיל", לדבריו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בפרומו מתוך התוכנית ששודר ברשת, נשאל נתניהו על ידי מגיש התכנית מדוע לא ניתן להשלים עם אירן בעלת יכולות גרעיניות כפי שכבר השלים העולם בעבר עם מצב דומה בברית המועצות. בתגובה ענה ראש הממשלה כי אירן מהווה מקרה שונה לגמרי. "הם מציבים את הקנאות הדתית שלהם מעל להישרדותם", טען.

נתניהו הוסיף כי "הם שולחים מחבלים מתאבדים לרחבי העולם - לא הייתי סומך על הרציונליות שלהם. ההנהגה באירן היא קנאית באופן בלתי ייאמן, זו אותה קנאות ששלחה את ההמון להסתער על השגרירויות שלכם ברחבי המזרח התיכון", הוסיף, בהתייחסו למהומות שפרצו בעקבות הסרט האמריקני "תמימות האסלאם". "האם אתם רוצים שלקנאים האלה יהיה נשק גרעיני?".

ראש הממשלה התייחס בדבריו גם לדעות המושמעות בתקשורת האמריקנית, לפיהן תקיפה ישראלית באירן תהיה גרועה בהרבה מאשר אירן בעלת נשק גרעיני, ותקף את הגישה הזו בחריפות: "קראתי את דברי האנשים שכותבים כי אירן גרעינית תייצב את המזרח התיכון. אני חושב שאנשים שאומרים דברים כאלה מציבים סטנדרטים חדשים לטיפשות האנושית".

פאנטה: קו אדום - דחיקתנו לפינה

תסריטאי בעל כורחו. פאנטה (צילום: AP)
שר ההגנה מצטרף למבקרים | צילום: AP

אמש הצטרף שר ההגנה האמריקני לאון פאנטה לעמדתם הנחרצת של אובמה וקלינטון נגד דרישתו של רה"מ להציב לאירן קווים אדומים ואמר כי הם מגבילים את חופש הפעולה. בריאיון למגזין "פוריין פוליסי" שהתפרסם בסוף השבוע הדגיש פאנטה: "לנשיאים של ארה"ב ולראשי הממשלה של ישראל או של כל מדינה אחרת אין קווים אדומים שקובעים את ההחלטות שלהם".

שר ההגנה הוסיף ומתח ביקורת מרומזת על ראש הממשלה נתניהו. "מה שיש להם (לישראל) הן עובדות המוצגות להם, ואז הם שוקלים איזה סוג של פעולה נדרשת כדי להתמודד עם מצב זה", ציין פאנטה. "אני מתכוון, זה העולם האמיתי. קווים אדומים הם סוג של טיעונים פוליטיים המשמשים כדי לנסות לשים אנשים בפינה".

עם זאת, בדבריו הוא גם ניסה להרגיע את המתח שבין אובמה לנתניהו ואמר כי "נאמר שכשיש לך ידידים כמו ישראל, אתה משתתף בדיונים נמרצים לגבי איך להתמודד עם הנושאים האלה (הגרעין האירני) וזה מה שקורה עכשיו ולפעמים, בדמוקרטיות, זה מגיע גם לציבור".