לאחר פרסום חוות הדעת של מבקר המדינה בפרשת הקרקעות של האלוף יואב גלנט, עולה השאלה - האם מתחדש המירוץ לתפקיד הרמטכ"לות? בשיחות ובדיונים שקיים שר הביטחון אהוד ברק עם בכירים, הוא ציין כי כל ארבעת המועמדים האחרים שהתמודדו על התפקיד הם מצויינים וראויים.

טרם ניתן לקבוע אם הממצאים שפרסם מבקר המדינה יובילו לביטול מינויו של גלנט לתפקיד הרמטכ"ל, וההחלטה בנושא תתבסס על היבטים משפטיים וערכיים. אולם בעקבות הפרסום, גורמים רבים תוהים מי ימונה לתפקיד במידה ויימצא כי גלנט לא יוכל לבצעו.

במירוץ האחרון לתפקיד הרמטכ"ל התמודדו ארבעה אלופים לצידו של יואב גלנט: האלוף גדי אייזנקוט, האלוף גדי שמני, האלוף אבי מזרחי והאלוף בני גנץ. ברק, שעמד מאחורי מינויו של גלנט, נשמע אומר בשיחות סגורות כי כל המועמדים הם מצויינים, ולכן ייתכן שאם יבוטל מינויו של גלנט, יוכל מועמד אחר להיכנס לנעליו.

הפרשן המשפטי משה גורלי הסביר כי מהמידע שפורסם עולה ככל הנראה כי גלנט לא ביצע עבירה פלילית ולא שיקר ביודעין. "אין אנשים מושלמים, במציאות הזאת לא יהיה מנוס אלא להגן על המינוי הזה", הוסיף גורלי.

המבקר: גלנט שיקר בתצהיר לביהמ"ש

אחר הצהריים פרצה סערה במערכת הביטחון, עם פרסום מסמך הסיכום שערך מבקר המדינה בנוגע לפרשת הקרקעות של הרמטכ"ל הנבחר, האלוף יואב גלנט, במושב עמיקם. יממה לאחר שהגיש את הדוח המלא ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, מפרסם המבקר, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, חלק מהדוח שמתייחס לרמטכ"ל המיועד.

עיקר הדוח נוגע בחמישה נושאים עיקריים שקשורים להתנהלותו של גלנט בפרשת הקרקעות, מהן עולות מסקנות קשות כלפי ביניהן נמצאה פלישה לשטח על ידי האלוף גלנט, היתה התמשכות הליך פינוי השטח, נעשה שימוש חורג בשטח ציבורי פתוח במושב על ידי משפחתו של גלנט.

בנושא הפלישה לשטח על ידי האלוף גלנט, כותב המבקר כי "אין מחלוקת, כי האלוף גלנט פלש לשטח לא לו, כאמור בממצאי הבירור שערכנו. גרסתו היא כי הטעות, בה הוא מודה ועליה הוא מצר, נעשתה על ידי קבלן מטעמו , שביצע עבורו את הנטיעות בשטח שקיבל (35 דונם), והמשיך לטעת ברצף עוד כ-28 דונם נוספים. את הטעות, שהוא מגדיר כטעות בתום לב, הוא תולה בנימוקים הכרוכים במלאכת הנטיעות, בעוד לו עצמו לא הייתה, לפי הטענה, מעורבות בעניין".

בעניין התמשכות הליך פינוי השטח, טוען המבקר כי "גם בעניין זה אין למעשה מחלוקת על כך שהאלוף גלנט לא פינה את השטח במשך כארבע שנים. על פי ההסבר שנתן בנושא זה, הוא העביר את הטיפול בעניין לבא כוחו, עו"ד מיכאל תשבי, שפתח במגעים עם גורמי המינהל והמושב. לדבריו, הוא ביקש להימנע מעקירת העצים הנטועים בשטח הפלישה בבחינת "אל נא תעקור נטוע", ולוותר על זכויותיו בעצים הנטועים, כך שיישארו בשטח", לשון הדוח.

הנקודה השלישית שאליה מתייחס המבקר היא השימוש החורג בשטח ציבורי פתוח במושב, שבו נעשה שימוש למטרת יצירת דרכי גישה שנבנו ללא היתרי בנייה. נמצא כי "האלוף גלנט עשה שימוש חורג בשטח הציבורי הפתוח הסמוך לביתו המיועד לכלל לצורך מעבר רק לכלי רכבו. אין חולק, כי שטח ציבורי פתוח שייך לכלל הציבור, ובמקרה זה עשה האלוף גלנט שימוש בשטח לא לו. השימוש החורג נמשך שנים ארוכות".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

פרשת גלנט והקרקעות - סיקור מיוחד:

הערכה: היועמ"ש לא יוכל להגן על גלנט בבג"ץ

פרשנות: "גלנט לא ייכנס ללשכת הרמטכ"ל"

האלוף גלנט העיד 4 שעות בפני המבקר

לשכת הרמטכ"ל תישאר ריקה?

קלודין גלנט: מנסים להכשיל את המינוי בכוונה

בג"ץ: ניתן להמשיך במינוי גלנט

ממצאי המבקר בפרשת גלנט נחשפים