לאחר שהארגון הסלפי, המכונה מועצת "א-שורא אל-מוג'הידין" ופועל בסיני נטל את האחריות על ירי הרקטות לעבר אילת הבוקר, הכחיש גורם בצבא מצרים את העובדה שטילי הגראד נורו משטח מדינת הנילוס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לא ברור מאין שוגרו הרקטות", אמר הגורם לסוכנות הידיעות רויטרס. "חקירת הנושא נמשכת ועדיין מוקדם לצאת בהצהרות", הוסיף. אנשי הארגון הסלפי הסבירו כי ביצעו את הירי בתגובה על מותו של אסיר פלסטיני בכלא הישראלי. לפי דיווח אחר, הירי היה דווקא על רקע הרג שני משליכי בקבוקי תבערה בשטחים בשבוע שעבר.

מתוך ארבע רקטות שירה הארגון נחתו שתיים בתחומי העיר הדרומית מבלי לגרום לנפגעים או לנזק. מאז הבוקר שבה השגרה בעיר למסלולה. ראש העיר אילת, מאיר יצחק-הלוי, הביע את דאגתו, בעיקר מחשש לפגיעה בענף הפרנסה העיקרי של העיר: התיירות. זה אינו אירוע הירי הראשון שמתבצע לעבר העיר הדרומית, שנראה כי היא הופכת יעד נוח לפגיעה מתחומי חצי האי סיני.

סמוך לשעה 09:00 נשמעה אזעקה ברחבי העיר, ומיד אחריה החרידו את תושביה הדי פיצוצים. דובר משטרת אילת, פקד ליאור בן סימון, סיפר לחדשות 2 באינטרנט כי במוקד התקבלו דיווחים רבים על פיצוץ בעיר, ובאזור ההררי שמחוצה לה.

הוצבה אך לא פעלה. כיפת ברזל (צילום: AP)
הוצבה אך לא פעלה. כיפת ברזל | צילום: AP

על פי הידוע, הארגון האסלאמי הקיצוני שנטל את האחריות לאירוע ממשיך לפעול בצורה חופשית באזור חצי האי סיני. רוב פעילותו היא חשאית, למעט ההודעות הרשמיות שהוא מפרסם בנוגע לפעילותו. עוד ידוע, כי קיים שיתוף פעולה בין גורמים מעזה לפעילי הארגון.

בעקבות העובדה שמדובר בשטח מצרי שהשלטון במדינה מתקשה לאכוף את שליטתו בו, יכולים ארגונים דוגמת זה לפעול באין מפריע.

הירי: לא כשל טכני של כיפת ברזל

הירי הבוקר לעבר עיר הקיט התבצע מהמקום שבו הוצב בעבר בסיס חיל האוויר "ציון" בצפון סיני, הממוקם כ-15 קילומטרים דרומית לעיר אילת, שעל שרידיו מוצאים פעילי הארגון מסתור ומצליחים לשגר את הרקטות.

יחד עם זאת, אין מדובר בכשל טכני של מערכת כיפת ברזל, אך מסיבות שאינן ניתנות לפירוט - היא פעלה כפי שקרה הבוקר. נוסף על כך, לאורך כל התקופה האחרונה התנגד ראש העיר אילת, מאיר יצחק-הלוי, לחיבור מערכת ההתרעה לעיר, בנימוק שהדבר עלול להבריח תיירים ולגרום לבהלה.

אלא, שלפני כשבועיים, כשהבינו במערכת הביטחון כי גובר הסיכוי לירי והחליטו להציב את מערכת כיפת ברזל בסמוך לעיר - הוחלט גם לחבר אותה למערכת ההתרעה צבע אדום. אז, ביקש ראש העיר מפיקוד להסדיר את אופן ההפעלה של המערכת, כך שלא תיצור איכוני שווא. בפיקוד העורף נעתרו לבקשה - והכניסו אדם למעגל ההפעלה, שבעקבות התרעה לירי יפעיל את המערכת באופן ידני.

ראש העיר אילת, מאיר יצחק-הלוי, מסר בתגובה, כי "מעולם לא התנגדתי לנושא ההיפך הוא הנכון. ביקשתי לתגבר מהלך של ביטחון על העיר אילת ולשמחתי בקשתי התקבלה. מה שכן ביקשתי הוא שהמערכת תהיה עם אפס תקלות, מפני שהעיר אילת היא עיר תיירות. אני שמח ששמעו את שביקשתי".

מקום שיגור הרקטות (צילום: חדשות 2)
מקום שיגור הרקטות | צילום: חדשות 2

החודש: "כיפת ברזל" הוצבה באילת

רק החודש הוצבה מערכת ההגנה מרקטות "כיפת ברזל" בעיר הדרומית. ההחלטה התקבלה בתום הערכת מצב של מערכת הביטחון, שבה הובאו מחדש השיקולים הביטחוניים בסביבות אילת, ובמיוחד האיומים מכיוון סיני. בצה"ל נערכים לאפשרות שארגוני טרור ינסו לשוב ולבצע ירי לאזור.

הסוללה שהוצבה באילת היא הסוללה החמישית שהפכה לכשירה לגמרי לשימוש. במהלך מבצע "עמוד ענן" בעזה היא הופעלה בשל מצב החירום בלבד. בימים האחרונים היא נמסרה לחיל האוויר, לאחר שבמערך ההגנה האווירית השלימו גם את הצבת המפקדים והחיילים לסוללה, ובכך הפכה למבצעית.