הם נפצעו בקרב או בפיגוע למען המדינה - וקיבלו מסע מרגש ומדהים בתמורה: ארגון צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור, המסייע נפשית ופיזית לחיילים ואזרחים שהיו קורבן ללחימה או לפיגועי טרור, יזם מסע בן שבועיים בארה"ב שכולו הוקרה והערכה לחיילים שנפצעו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בין שגרת היום-יום העצובה הכוללת בעיקר מעבר בין בית לוינשטיין לעוד טיפול פיזיותרפיה והחלפת פרוטזות, שמונה חיילים שנפצעו קשה וקשה מאוד בקרבות ובפיגועים מצאו את עצמם מטיילים בתפוח הגדול - והכל בתמורה למה שעשו כדי להגן על המדינה.

דרור זיכרמן (28) הוא אחד מאותם חיילים שחוו פציעה קשה, הליך שיקום ארוך ומייגע, ושזכו לעלות לפני כשבועיים על המטוס בדרך לאמריקה הגדולה. "זו הייתה הפעם הראשונה שלי שם, וזה היה כמו שרואים בסרטים - ואפילו מעבר", סיפר זיכרמן בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "עברנו מסע במקומות לא שגרתיים. רכבנו על אופנועים, היינו במשחק של היאנקיז וטסנו במסוק מעל שמי ניו יורק", שיחזר זיכרמן את הרגעים היפים מהמסע.

זיכרמן נפצע במהלך פיגוע התאבדות שאירע לפני 7 שנים במחסום הסמוך לטול כרם. פלסטיני שהגיע למחסום כשהוא לבוש במעיל החביא בו מטען, הפעיל אותו - והרג את מפקדו של זיכרמן, אורי בינמו ז"ל. זיכרמן עצמו נפצע קשה מאוד ונפגע בכל חלקי גופו. "הייתי במצב של מוות קליני. יצאתי מזה אחרי שיקום ארוך ואחרי ששכבתי בבית החולים מורדם ומונשם", סיפר.

"לא לעצור". המסע בניו יורק (צילום: בנצי ששון)
"לא לעצור". המסע בניו יורק | צילום: בנצי ששון

"אף אחד לא יעצור אותי"

ביום שישי האחרון, חזר זיכרמן מהמסע המדובר בארה"ב שנערך בחסות צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור. יחד איתו יצאו למסע גם סרן זיו שילון שאיבד את ידו לפני כחצי שנה בגול מצרים, נועם נקש שנפצע מקסאם ואיבד את רגלו ודניאל פחימה שהתעוור כתוצאה מפיגוע האוטובוס בבורגס לפני כשנה.

"התארחנו אצל בני הקהילה היהודית בניו יורק. הם התייחסו אלינו מדהים ונתנו לנו כל מה שביקשנו", סיפר זיכרמן. "הרגע הכי מרגש שהיה לי במסע הוא שנתנו לי לספר את הסיפור של בפני 400 אנשים. הם התרגשו לשמוע, היו כמהים לדעת מה קרה לי והתרגשו מאוד", סיפר. לדבריו, בני הקהילה המקומית הביעו תמיכה בכל דבר שכרוך בישראל ובחיילי צה"ל: "הרגשתי שהם אפילו יותר ציונים מאיתנו", אמר.

זיכרמן לא ישכח מהר את הרגעים היפים שחווה בארה"ב, שהיו מעין פיצוי לכל הרגעים הקשים שעבר מאז שנפצע. "אני לא מרגיש שנתנו לי מתנה, כי מתנה מביאים לך לא בגלל משהו שעשית. אני הבטחתי לעצמי שמאז שקמתי מכסא גלגלים - לא איעזר בו יותר, גם אם יכאב לי. צריך לחיות את החיים - ואף אחד לא יעצור אותי", סיכם.

לאחר פרוץ האינתיפאדה השנייה והתגברות גל הטרור ברחבי ישראל הוחלט בצעירי חב"ד להקים ארגון מיוחד בשם "צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור" שמטפל בכ -3000 משפחות של נפגעי טרור בישראל, אזרחים וחיילים. "לצערנו, המספר רק עולה כל הזמן ואנו מעניקים לאותם משפחות סיוע רוחני, כספי, ביקורי בית ובבתי הרפואה ואפילו טיולים לחו"ל כדי להתאוורר קצת מהטרגדיה, האבל והשיקום", מסבירים בארגון.