תושבי עוטף עזה מתמודדים עם ירי הרקטות מרצועת עזה כבר קרוב ל-14 שנים, וברדיו "קול הנגב" עברו כבר דורות רבים של שדרים ומגישים המתורגלים בסיטואציה הלא פשוטה: שידור תחת אש. גם היום (ד') הגיעו לרדיו החינוכי-קהילתי של קול ישראל, המשדר ממכללת ספיר, סטודנטים צעירים שממשיכים לשדר לקהל המקומי ורואים בכך שליחות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני מגיעה מהוד השרון אבל בתקופה הזאת גרה בבאר שבע, ועדיין מרגישה הכי בטוחה להיות כאן בשדרות", אומרת אביגיל, סטודנטית שנה ב' לתקשורת. "התפקיד שלנו הוא להעביר את המידע לקהל שמאזין לנו, אבל גם לספק אתנחתא מהמצב".

"רואים בשידור שליחות" (צילום: חדשות 2)
"רואים בשידור שליחות" | צילום: חדשות 2

בין שיר לשיר מקפידים ברדיו להעביר כל הזמן את הנחיות פיקוד העורף והמועצות האזוריות, מעדכנים בכל מקרה של אזעקה ונפילות ומעלים לשידור מאזינים שרוצים לשתף בתחושותיהם. תחנת הרדיו בנויה תחת אולם ספורט במכללת ספיר ומשמשת למעשה מרחב מוגן.

גיל, גם הוא סטודנט שנה ב' לתקשורת, ממתין לשעת השידור שלו ובינתיים מעביר את הזמן בנגינה בגיטרה. "אני תושב קיבוץ יד מרדכי, כך שהמצב הזה לא זר לי", הוא מספר. "יש הרבה אנשים שיושבים עכשיו בבתים ואני חושב שאנחנו יכולים ממש להנעים להם את הזמן. אנחנו גם מקבלים בקשות ממאזינים, כי אם יש מישהו שיושב עכשיו בממ"ד ובא לו לשמוע שיר, מי אנחנו שנגיד לו לא".

רדיו "קול הנגב" (צילום: חדשות 2)
רדיו "קול הנגב" | צילום: חדשות 2

"אני דווקא בחרתי להשמיע היום מוזיקה שמחה כדי לשפר את מצב הרוח", מספר אביעד, סטודנט במגמת הרדיו ותושב באר שבע. "פה בתחנה אני מרגיש בטוח ונעים ומרגיש חובה לשדר מוזיקה, כדי להרגיע את מי שנמצא באזור".