הפסדים לחקלאים בעוטף עזה (צילום: רויטרס)
ארכיון | צילום: רויטרס

במקביל לפרסום על הצבת סוללת כיפת ברזל באזור גוש דן, פורסמו אמש (שלישי) גם הנחיות ביטחוניות חדשות לתושבי עוטף עזה, זאת בעקבות איומי הג'יהאד האסלאמי לפעולת תגובה בעקבות פיצוץ מנהרת הטרור ברצועה. תושבי העוטף מנסים לשמור על שגרה, אך מתקשים להתעלם מהמתיחות הביטחונית. "זאת פעם ראשונה שחלק מהעוטף מוגדר שטח צבאי סגור", מספרת תושבת עוטף עזה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"את הלילה הזה שלושת הילדים הקטנים שלנו יעשו בממ"ד, כדי שאם יהיה ירי או ארוע אחר הם יוכלו להמשיך את שיגרת הלילה שלהם בכמה שפחות דאגות", היא מספרת. "אנחנו מריחים את ההתחממות. למשל היום היה 'בום' חזק שמזמן לא שמענו. כל הארועים מצביעים על התחממות קרבה. זה כדור שלג שמתחיל להתגלגל והאירועים יכולים להתלקח כאן מהר מאוד".

חשיפת מנהרה לפני כחודשיים (צילום: התקשורת הפלסטינית)
החיפושים במנהרה שהופצצה | צילום: התקשורת הפלסטינית

עוד הוסיפה התושבת כי הם מבינים שמשהו קורה מתחת לפני שטח. "אנחנו מנסים אבל להמשיך לשמור על שיגרה, בעיקר מול הילדים, ולא מספרים להם מה קורה".

אך למרות המתיחות, חלק מהתושבים מנסים לשמור על אופטימיות זהירה. "אנחנו סומכים על צה"ל במאה אחוז שישמור עלינו", אומר עופר ליברמן, חקלאי מקיבוץ ניר עם. "אצלנו עסקים כרגיל. אנחנו יודעים שכשחמאס רואה אותנו בונה בתים וזורע בשדות, מבחינתו זה הלחץ הכי גדול. זה הרבה יותר מלחיץ אותו מטנקים, אז בואו נמשיך לעשות את העבודה הזו שאנו טובים בה".

חשש: ג'יהאד ינסו לפגוע בעבודות על המכשול

מוקדם יותר היום הותר לפרסום כי אחת מסוללות כיפת ברזל שנפרסו אתמול במרכז הארץ הוצבה בגוש דן. המהלך מתבצע במקביל לתגבור כוחות צה"ל מול רצועת עזה בעקבות איומי הג'יאהד האסלמי לתגובה להפצצת המנהרה לפני כשבועיים בה נהרגו בכירים בארגון. בצה"ל מתגברים בימים האחרונים גם את האבטחה סביב העבודות על המכשול הקרקעי מול רצועת עזה, בין היתר גם כוחות מיוחדים לוקחים חלק במאמץ ההגנה, זאת על מנת להכין תגובה מהירה למקרה שהג'יהאד יחליט לפעול ובנוסף לאפשר את המשך העבודות על המכשול.

לוחם ג'יהאד בעזה (צילום: רויטרס)
לוחם ג'יהאד בעזה | צילום: רויטרס

הנחת העבודה במערכת הביטחון היא שתהיה תגובה של הג'יהאד האסלאמי. בצה"ל מדגישים כי מירב המאמץ מתקיים על מנת להמשיך את שגרת חייהם של אזרחי עוטף עזה, אולם החקלאים לא מורשים לעבד את אדמותיהם סמוך לגדר הגבול ללא אישור מצה"ל ותושבי הסביבה הונחו שלא להתקרב לאזור הגבול או לעמוד במקומות חשופים מחשש לתקריות צליפה. במקביל, קציני הביטחון הונחו לעדכן את הצבא על קיום אירועי הומי אדם.