חיפוש הגופות בצד הפלסטיני (צילום: חדשות 2)
חיפוש הגופות בצד הפלסטיני | צילום: חדשות 2

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב היום (שני) לאיומי הג'יהאד האיסלאמי על כך שישראל מחזיקה בגופות חמשת המחבלים שנהרגו בקריסת מנהרת הטרור בעזה. "נחזיר את בנינו הביתה - אנחנו לא נותנים מתנות חינם", אמר נתניהו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"לממשלה יש שתי משימות גדולות - הראשונה להגן על הארץ והשנייה לבנות את הארץ", אמר נתניהו באירוע חתימת הסכם גג במגדל העמק. "אנו עושים את שני הדברים גם יחד. להגן על הארץ, עם כלל פשוט - מי שמנסה לתקוף אותנו אנו תוקפים אותו, והשני - אנחנו לא נותנים מתנות חינם. נחזיר את בנינו הביתה, ואין מתנות חינם".

האם נתניהו יתושאל בפרשת בזק? (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)
בנימין נתניהו | צילום: עמוס בן גרשום לע"מ

את הדברים אמר נתניהו לאחר שאתמול הותר לפרסום כי ישראל מחזיקה בגופות מחבלי הג'יהאד האיסלמי שנהרגו בפיצוץ המנהרה ברצועה בשבוע שעבר. "במהלך הימים האחרונים ביצעו כוחות פיקוד הדרום ואוגדת עזה פעולות משלימות לחשיפה ולסיכול מנהרת הטרור שנוטרלה ב-30 באוקטובר 2017 בשטח ישראל", נמסר מדובר צה"ל. "במהלך העבודות אותרו בשטח ישראל חמש גופות מחבלים".

הפלסטינים: "מחויבים להשבת הגופות"

דובר הג'יהאד האסלאמי בעזה, דאווד שיהאב, הגיב להודעה במסר מאיים: "אנו מחויבים לפעול להשבת הגופות האלה, בדרך ובאופן שיאלצו את האויב לעשות כן. זאת אחריות כבדת משקל שמונחת על כתפינו ומחויבותנו כלפי עמנו ומשפחות ההרוגים".

הדר גולדין, אברה מנגיסטו, אורון שאול, הישאם א-סייד (צילום: חדשות)
החיילים והשבויים בעזה | צילום: חדשות

גם דובר חמאס, פאוזי ברהום, הגיב להודעה באיום משלו ואמר כי "החזקת גופותיהם של ההרוגים במנהרה על ידי ישראל היא סימן של חולשה, המתבטא באופן בו היא מתמודדת עם ההתנגדות. התנהגות זאת לא תניא את ההתנגדות מהמשך פיתוח יכולותיה וההכנה להגנה על עמנו הפלסטיני בכל עימות עם הכיבוש".

המחבלים שנהרגו במנהרה (צילום: התקשורת הפלסטינית)
המחבלים שנהרגו במנהרה | צילום: התקשורת הפלסטינית

בתוך כך עתרו היום משפחות החטופים לבג"ץ באמצעות נשיא "המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט" הפרופ' אביעד הכהן, ד"ר חגי ויניצקי ועו"ד משה יפה מטעם הקליניקות המשפטיות. המשפחות עתרו בדרישה מהממשלה שלא תשיב את גופות אנשי חמאס ותפעל ליישום החלטות הקבינט.

המשפחות טענו בעתירה כי הממשלה לא פועלת לפי החלטות הקבינט, וכי אינה נוקטת יד קשה כלפי תנאי כליאת אסירי חמאס. עוד דרשו המשפחות לצמצם באופן משמעותי את ביקורי המשפחות של האסירים הביטחוניים הכלואים בארץ ואת היקף הכניסות לצרכים הומניטריים של תושבי רצועת עזה לישראל.