גם בלילה האחרון בגשם שוטף וקור חודר עצמות התמקמו מספר חיילים חדורי מטרה במארב בגבול לבנון. הם יקימו את העמדה בה ישהו, עמדה שיכולה להכיל עד שישה חיילים למשך מספר ימים, אך לצופה הממוצע מן הצד, היא לא תיראה יותר מסלע או אבן שנמצא באזור כבר שנים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

גדוד 869 של חיל האיסוף הקרבי אחראי על תמונת המודיעין לאורך 150 הקילומטרים בצפון. ביום ובלילה הם מתצפתים על הסבך הצפוף בגאיות הגליל ועל הפעולות של אנשי חיזבאללה. אמצעי התצפית המתקדמים שלהם מניבים תוצאות, כמו סיכול פעולת הברחה על ידי חמושים, סמוך לגבול או רועי צאן שאספו מודיעין על הצד הישראלי וסומנו.

"רואים את חיזבאללה פועל" (צילום: דובר צה"ל)
"רואים את חיזבאללה פועל" | צילום: דובר צה"ל

"אנחנו רואים את חיזבאללה פועל פה מלא", סיפר סגן אלוף ניר מסילתי, מפקד גדוד 869. "הוא רק עושה את זה בלבוש אזרחי, מחופש לתיירים ואזרחים, רועי צאן וציידים, ומשתמש בתחפושות האלו לבצע פעילות כאן בגבול".

לוחמי חיזבאללה, ארכיון (צילום: רויטרס)
לוחמי חיזבאללה בלבנון (ארכיון) | צילום: רויטרס

על רקע המחלוקת סביב שירות נשים בתפקידי לחימה, בגדודי האיסוף בדרום הארץ וברמת הגולן הן כבר לוקחות חלק משמעותי. בגזרת לבנון לדוגמה, הבנות הן עדיין האחריות הבלעדיות על מערך התצפיות המשוכלל.

בשונה מגדודים לוחמים אחרים, מערך התצפיות אינו נע מגזרה לגזרה, הוא קבוע ואחראי כל השנה על אותה הגזרה.

"יודעים מי גר בקומה התחתונה" (צילום: דובר צה"ל)
"יודעים מי גר בקומה התחתונה" | צילום: דובר צה"ל

המטרה היא להתגבר על האתגר המרכזי שהוא לדעת מתי אנשים שנראים לכאורה תמימים מהווים איום או שהם אזרחים לבנונים רגילים. "חיזבאללה אקטיביים, הם מנסים להתבסס ולהכין תשתית", סיפר רס"ן אמסלם. "אנחנו מזהים וצופים את זה, אנחנו מתעדים את זה ליום שנידרש לפעול נגדם".

"מתעדים ליום שנידרש לפעול" (צילום: חדשות 2)
"מתעדים ליום שנידרש לפעול" | צילום: חדשות 2