אילוסטרציה (צילום: פלאש 90 מתניה טאוציג)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90 מתניה טאוציג

גל הטרור האחרון העלה על סדר היום את בעיית המחסור במאבטחים ברחבי הארץ. רק לפני חודש פורסמו טענות אגף הביטחון והחירום בעיריית ירושלים כי מערך אבטחת מוסדות החינוך בעיר נמצא בקריסה, וכעת נוקטת המשטרה בסדרת צעדים על מנת לטפל בבעיה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

חטיבת האבטחה במשטרה ישראל צפויה החל מינואר 2017 להכניס שינויים במדדים לגיוס מאבטחים אזרחיים. לראשונה, יילקחו בחשבון פרמטרים שיותאמו לדרישה המבצעית הנדרשת בכל גוף, להיבטי הגיוס, להיצע כוח האדם במשק הישראלי, לשיקולים כלכליים, לפרופיל המאבטח והכשירות המבצעית הנדרשת.

השינויים העיקריים במדד הגיוס יהיו ביטול הדרישה למספר חובה של שנות לימוד, וביטול הדרישה להצגה של תעודת התנהגות טובה בתעודת השחרור מצה"ל. כמו כן יוגדרו מחדש רמות הרובאות הנדרשת מסוגי המאבטחים השונים.

לצד שינויי המדדים, ינקטו מספר צעדים על מנת להבטיח כי רמת המאבטחים לא תרד. כך למשל יבוצעו שיוניים במהלכי הכשרת המאבטחים, כך שכל מאבטח יעבור הכשרה בהתאם לתפקיד אליו הוא מיועד - החל מאבטחת טיולים ועז אבטחת מוסדות לימוד. כמו כן כל מועמד יידרש למבחן ידיעת השפה העברית.

"יש להקל על חברות האבטחה שיוכלו לגייס מאבטחים נוכח המצוקה הגדולה בשוק", אמר פיני שיף מנכ"ל הארגון הארצי של חברות האבטחה בישראל. "חסרים כ-3000 מאבטחים ברחבי הארץ . אין לעבודה הזו תדמית יוקרתית אבל יש בה צורך חיוני".

כיום חברות האבטחה בישראל מעסיקות כמעט 80 אלף אזרחים ולראשונה נחתם הסכם שכר המינימום במשק כך ששכר מאבטח יתחיל מ-28.5 שקלים לשעה. שינוי נוסף בחוק יאפשר לראשונה ללוחמות המשתחררות מצה"ל להחזיק בנשק ולעבוד כמאבטחות.