הצצה נדירה לתרגיל של יחידת העילית: יחידת יהל"ם, היחידה המובחרת של חיל ההנדסה הקרבית ואחת מיחידות העילית של צה"ל, ערכה בשבוע שעבר תרגיל יחידתי ראשון מאז שהוכפלה כמות הלוחמים ביחידה והפכה לאגד הנדסי כמסקנה בעקבות מבצע "צוק איתן".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

התרגיל שהתקיים באזור בקעת הירדן כלל תרגול של מגוון יכולות היחידה, כגון, פשיטה על בונקרים, לוחמה בשטח בנוי והסתערות בשטח פתוח. כמו כן, תרגלה היחידה את משימותיה המקצועיות והייחודיות, שכוללות בין היתר גילוי והשמדה של מנהרות תת-קרקעיות, פתיחת מעברים בשדות מוקשים, איתור והשמדת זירות מטענים, סילוק פצצות וכן סיוע בזמן תמרון קרקעי בעזה ובלבנון, לצד פריצה של אזורים ממלוכדים.

לוחמי יהל"ם מתאמנים (צילום: דובר צה"ל)
לוחמי יהל"ם מתאמנים | צילום: דובר צה"ל

בתוך יחידת יהל"ם שוקדים על הקמתה של יחידה נוספת, שתיקרא "סייפן", שייעודה לוחמה באזור נגוע בחומרים כימיים בעומק האויב, זאת מתוך ההבנה כי קרבות עתידיים בעומק הגזרות השונות עשויות לאלץ את הלוחמים להתמודד עם מול האיום הבלתי קונבנציונלי בשדה הקרב. כמו כן, היחידה מתמחה בחילוץ כוחות מתוך אזור נגוע ולחימה בו.

"יחידת יהל"ם פועל מדי לילה בכל גזרות הביטחון השוטף סביב הגבולות", אמר מפקד יחידת יהל"ם, אלוף משנה ירון בית און. "אנחנו נותנים מענה הנדסי שלם בטיפול במטענים, טיפול בתחמושת, באיומים בלתי קונבנציונליים שמתפתחים בגבולות מסביב, וגם בשגרת הביטחון השוטף ביהודה ושומרון באיתור של סליקים, מנהרות, מקומות מסתור ומקומות שבהם מחביאים אמל"ח".

עוד הוסיף אל"מ בית און: "לאחרונה ביצענו תרגיל מורכב שבחן את כל יכולות היחידה, במתארי לחימה שונים, בשטחים פתוחים, בנויים, שבהם יש תת-קרקע. התרגיל הזה בא לדמות מצב אמת מהשלבים הראשונים של מעבר משגרה לחירום, גיוס כוחות המילואים של היחידה ועד לשלב הביצוע והלחימה בשטח".