כבר שלוש שנים ש-20-30 צבאים מצליחים להטריף את חיל האוויר ואת רשות הטבע והגנים. הם מסתובבים להם בתוך שטח בסיס נבטים, מטיילים בין ההאנגרים ועל המסלולים, ומדי פעם אחד מהם מחליט לנגוח במטוס שרץ להמראה. מה הם מחפשים בכלל בבסיס השמור? 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מתברר שמבחינת הצבי, האדמה שמחוץ לשטח הבסיס היא שטח השמדה: בדואים מחסלים אותו שם בציד בלתי חוקי, באמצעות מרדפי ג'יפים וכלבים. בדיוק כך כבר הכחידו אותו לגמרי מכל הארצות שסובבות אותנו. התמזל מזלם של כמה צבאים להיכלא בין גדרות הבסיס שהורחב, ומאז הם גרים שם בכיף, וגם מתרבים - ובשנתיים האחרונות גם פגעו  במטוסי קרב וב"קרנפים" הכבדים.

חיל האוויר דורש מפקחי רשות הטבע והגנים להעביר את הצבאים מחוץ לבסיס. הפקח עדן ניסה ולא הצליח שלוש שנים, עד שעזב: הוא הסביר שהוא והקולגות שלו ניסו כמעט הכל. במקביל חיל האוויר הלך רחוק לקראת הצבאים: הוא הסכים שבתוך הבסיס יוקם ספארי מיוחד, 1,500 דונם שהוקפו בגשר חשמלית.

בדרך לישראל ולמפגש עם הצבאים
בדרך לישראל ולמפגש עם הצבאים | צילום:

מאז נערכו מבצעי קומנדו קטנים, עם מודיעין מדויק על הצבאים ומצלמות עם חיישני תנועה, כדי ללמוד באילו נתיבים עוברים הצבאים ומתי. במשך שנה שלמה הצליחו הפקחים של עזרא ששון, מנהל מרחב צפון הנגב ברשות הטבע והגנים, ללכוד שישה צבאים בלבד, והם שוחררו אי שם בנגב.

חיל האוויר מאבד סבלנות כי ב-12 בדצמבר מגיע לבסיס דייר חדש: F-35, שייקרא שמו בישראל "אדיר". עד היום חיל האוויר היה מוכן לחיות עם הסיכון שמהווים הצבאים לחיי הטייסים, אבל המבוכה תהיה רבה אם מטוס חמקן שעולה 90 מיליון דולרים, השפיץ של הטכנולוגיה, המפציץ האסטרטגי, יהפוך לגרוטאה בגלל צבי. כך נראים ה"קרבות" בשטח - אדם נגד חיה - במטרה להגן על הרכש החדש.